? 54 Jugyus kapott szalagot

Tavaly még a Hagymaházban tartottak a bál és vacsora nélkül ünnepet, előtt pedig egyáltalán nem tudták megrendezni az ünnepséget a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában. Most kevesebb létszámmal, mint amennyire igény lett volna, de a saját tornatermük befogadó képessége és egyéb szabályoknak megfelelően tudtak bálozni, műsort adni, táncolni, vacsorázni pénteken.

– A szalagavató mindig kiemelt rendezvény minden középiskolának, így nekünk is az. Rendhagyó módon zajlik, mint a koronavírus óta minden rendezvényünk, megint új helyszín, új körülmények között kell az elballagóknak kellemes élményt adva elindítani őket a pályájukon – fogalmazott a Makói Csípősnek Kovács Tibor.

Mint arról beszámoltunk, a Jugyusok ősszel új tornacsarnokot vettek birtokba, ami a régi helyén épült fel. Az igazgató ennek kapcsán elmondta: izgultak, mert ilyen nagyszabású rendezvényt az újonnan átadott csarnokukban nem tudtak rendezni még. A férőhelyek kialakítása, a komfortérzet, a hangosítás, a hőmérséklet mind egy-egy próbatételt jelentettek.

Kovács Tibortól megtudtuk, háromszázan voltak egy légtérben, ebből 54 diák kapott szalagot, ők gimnazisták, illetve ,,kifutó” szakgimnazisták, ugyanis őket már techikumi diákok követik majd. A végzősök főleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen tanulnak tovább, vannak, akik szakirányban mennek tovább és néhányan a szakmában, vagy más irányban próbálnak munkát keresni.

A három osztály végzősei, – a gimnazisták mellett, – rendészeti, szociális- és egészségügyi ágazatban tanuló diákok.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink