A nap témája: A vendéglátásban olyan kevesen dolgoznak, hogy biztosan nem lesz kötelező az oltás

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy nincs tudomása olyan szállodáról vagy étteremről, ahol az oltást kötelezővé tették volna.

Egyébként a portált egyetlen szálloda sem tájékoztatta arról, hogy élnének a kötelező védőoltással, illetve hogy annak hiányában fizetés nélkülire küldenének alkalmazottakat. Ez a súlyos munkaerőhiányból következik, ez a lépés egyszerűen sok helyen ellehetetlenítené a működést. 

Jellemző, hogy még a Tiborcz István tulajdonában álló szállodák sem teszik kötelezővé az oltást. A BDPST-től azt a választ kapta a 24.hu, hogy miután jelenleg nincs érvényben olyan kormányzati vagy központi intézkedés, amely a cégek számára megszabná a dolgozók kötelező beoltatását vagy előírná az oltakozás megkövetelését az alkalmazottaktól, így ezt ők sem vezették be.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább olvasom »