Molnár Róbert: akkor lehet változást elérni, hogyha összefogás van

Múlt héten a rendszerváltás fontos szereplői tartottak beszélgetést az elmúlt három évtized távlatában, 32 évvel a rendszerváltás után a Civitas Intézet szervezésében az Ellenzéki Kerekasztal 2022 vitasorozat első állomásán. Az eseményen jelen volt Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere is.

Molnár Róbert egykori FKGP-s képviselőként többek között Torgyán József mellett dolgozott. Polgármesterként úgy látja, hogy sokkal több a párhuzam az akkori és a mostani helyzet között. Az Alfahír beszámolója szerint úgynevezett, társadalmi demoralizáltságot lát, sokan elvonultak a nagypolitikától, ami ennek a hatalomnak kedvez. A Fidesz nagyon sokat tesz azért, hogy ezt a közönyt fenntartsa a társadalomban. Molnár Róbert szerint a társadalom tudatos butítása zajlik.

Megjegyezte, hogy a mai társadalom jelentős része nem látja a jövőt, s az ellenzék sem feltétlenül ad reményt az embereknek. Egymást marják sokszor és ki van kiáltva egy ellenség, de a jövőkép hiányzik. Nem beszélnek őszintén a társadalommal.

„Azt üzeni az ellenzéki kerekasztal nekünk 32 év után, hogy akkor lehet változást elérni, hogyha összefogás van. Ott is voltak eltérő politikai nézetek és szereplők, de az ország érdekében ezeket félretették, ezt kell a mai ellenzéknek is megértenie.”

Elmesélte, hogy egy szomszédos polgármester arról panaszkodott neki, hogy annyira nincsen pénze a településének, hogyha meghal valaki nem tud 50 ezer forint temetési segélyt sem adni. Azt mondta neki, hogy cserbenhagyta ez a kormány és milyen rossz az ország állapota. 

„Majd néhány nap múlva az újságban azt látom, hogy ez a településvezető egy képen fotózkodik a térség fideszes képviselőjével, hogy támogatják a kormány migrációs politikáját.”

Molnár 2002 óta Kübekháza polgármestere és településvezetőként többször is megtapasztalta, hogy a kormány az alapján oszt támogatásokat, hogy mely független polgármesterek azok, akik a kormány kedvében járnak el. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

📺 Az OTP bankautomatát telepít Kiszomborra

Az OTP már biztos jön, a szerződést aláírtuk, a helyszínbejárás megtörtént – árulta el Szirbik Imre polgármester a keddi testületi ülésen. Kiszomboron ősszel zárt be a Takarékbank és az ATM-et sem üzemeltette tovább.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink