Molnár Róbert: akkor lehet változást elérni, hogyha összefogás van

Múlt héten a rendszerváltás fontos szereplői tartottak beszélgetést az elmúlt három évtized távlatában, 32 évvel a rendszerváltás után a Civitas Intézet szervezésében az Ellenzéki Kerekasztal 2022 vitasorozat első állomásán. Az eseményen jelen volt Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere is.

Molnár Róbert egykori FKGP-s képviselőként többek között Torgyán József mellett dolgozott. Polgármesterként úgy látja, hogy sokkal több a párhuzam az akkori és a mostani helyzet között. Az Alfahír beszámolója szerint úgynevezett, társadalmi demoralizáltságot lát, sokan elvonultak a nagypolitikától, ami ennek a hatalomnak kedvez. A Fidesz nagyon sokat tesz azért, hogy ezt a közönyt fenntartsa a társadalomban. Molnár Róbert szerint a társadalom tudatos butítása zajlik.

Megjegyezte, hogy a mai társadalom jelentős része nem látja a jövőt, s az ellenzék sem feltétlenül ad reményt az embereknek. Egymást marják sokszor és ki van kiáltva egy ellenség, de a jövőkép hiányzik. Nem beszélnek őszintén a társadalommal.

„Azt üzeni az ellenzéki kerekasztal nekünk 32 év után, hogy akkor lehet változást elérni, hogyha összefogás van. Ott is voltak eltérő politikai nézetek és szereplők, de az ország érdekében ezeket félretették, ezt kell a mai ellenzéknek is megértenie.”

Elmesélte, hogy egy szomszédos polgármester arról panaszkodott neki, hogy annyira nincsen pénze a településének, hogyha meghal valaki nem tud 50 ezer forint temetési segélyt sem adni. Azt mondta neki, hogy cserbenhagyta ez a kormány és milyen rossz az ország állapota. 

„Majd néhány nap múlva az újságban azt látom, hogy ez a településvezető egy képen fotózkodik a térség fideszes képviselőjével, hogy támogatják a kormány migrációs politikáját.”

Molnár 2002 óta Kübekháza polgármestere és településvezetőként többször is megtapasztalta, hogy a kormány az alapján oszt támogatásokat, hogy mely független polgármesterek azok, akik a kormány kedvében járnak el. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »