A nap témája: A WHO elnöke bízik benne, 2022-ben véget érhet a koronavírus-járvány

Optimistán nyilatkozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elnöke, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz a koronavírussal kapcsolatban: szerinte 2022-ben sikerülhet legyőzni a járványt – számolt be a BBC.

Az elnök azonban óva intett minden országot az oltóanyagok felhalmozásától, szerinte az oltóanyag-elosztásban tapasztalható egyenlőtlenség növeli a vírus mutálódásának kockázatát. Az elnök kiemelte, hogy véleménye szerint ennek köszönhető az omikron variáns megjelenése is. „Ha véget vetünk ennek az egyenlőtlenségnek, véget vetünk a járványnak” – jelentette ki.

A koronavírus megjelenése óta világszerte 287 millió embert fertőzött meg, 5,5 millióan életüket vesztették a fertőzés okozta szövődményekben. A vírus az oltások megjelenésével sem tűnt el: több ország újfent lezárta határait, sokfelé pedig a mai napig elképzelhetetlen a maszk nélküli élet.

(hvg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink