Sorozat készül a vakcinákról, Karikó Katalint Sarah Paulson alakíthatja

Karikó Katalin, a hírvivő RNS úttörőjének alakját Sarah Paulson, az Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő formálja meg az HBO készülő sorozatában. A filmfolyam a COVID-19 vakcinák kifejlesztéséről szól – írja közleményében a Szegedi Tudományegyetem.

A könyv és a film középpontjába azok a kulcsszereplők – tudósok, politikusok, globális cégek vezetői – kerültek, akik – amerikai és angolszász környezetben – létrehozták, majd – az egész világon – elterjesztették ezt a háromféle oltóanyagot. A filmsorozathoz a szereplőválogatás elkezdődött – tudatta a complex.com híre.

Az amerikai University Pennsylvania adjunktusa, a németországi BioNTech cég alelnöke, a magyarországi Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora alakját a filmsorozatban Sarah Paulson formálja meg.

Az HBO készülő limitált sorozatában Karikó Katalinon kívül föltűnik majd Kizzmekia Corbett amerikai vírusimmunológus, valamint Sarah Gilbert, az Oxfordi Egyetem professzorának alakja.

Az HBO sorozatban a döntéshozók közül kiemelődik az amerikai elnökök tanácsadója, a virológus Anthony Fauci, a Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségek Intézete (NIAID) igazgatója. A COVID-19 járvány idején a maszkviselés szorgalmazásáról „híressé lett” orvost Martin Short személyesíti meg.

Az amerikai elnökök közül Donald Trump kap szerepet a filmben, Jared Leto megformálásában.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink