ūüďļ A nap t√©m√°ja: Ahol akkugy√°rak √©p√ľlnek, ott hozz√° kell szokni a vend√©gmunk√°sok beilleszked√©si probl√©m√°ihoz

Ez az Orb√°n-korm√°ny felelŇĎss√©ge, √©s ha mindez √≠gy folytat√≥dik, akkor Magyarorsz√°gon egy kultur√°lis √°trendezŇĎd√©s fog bek√∂vetkezni, ugyan√ļgy, mint N√©metorsz√°gban √©s Franciaorsz√°gban – jelezte a Jobbik-Konzervat√≠vok, melynek k√©pviselŇĎi Ny√≠regyh√°z√°n is bejelentett√©k: al√°√≠r√°sgyŇĪjt√©st ind√≠tanak a migr√°nsmunk√°sok betelep√≠t√©se ellen.

Az ellenz√©ki p√°rt aleln√∂ke kijelentette, hogy tucatnyi alkalommal j√°rt m√°r a k√∂r√ľlbel√ľl 110 ezer fŇĎs v√°rosban k√ľl√∂nf√©le kamp√°nyok alkalm√°val, de soha nem tal√°lkozott m√©g Ny√≠regyh√°z√°n ilyen nagysz√°m√ļ √©rdeklŇĎd√©ssel, mint most a vend√©gmunk√°sok importja aprop√≥j√°n.

Z. K√°rp√°t D√°niel elmondta, a helyiek is most szembes√ľlnek azzal, hogy orsz√°gos viszonylatban ak√°r h√°rom Ny√≠regyh√°za lakoss√°g√°val megegyezŇĎ sz√°m√ļ migr√°nsmunk√°s t√∂ltheti meg Magyarorsz√°g k√ľl√∂nb√∂zŇĎ pontjait.

Ahol akkumul√°torgy√°rakat √©s olyan beruh√°z√°sokat l√©tes√≠tenek, amelyek t√∂megesen vetik fel a vend√©gmunk√°sok √©rkez√©s√©nek ig√©ny√©t, ott hozz√° kell szokni egyfajta t√°rsadalmi tal√°lkoz√°shoz, √©s beilleszked√©si probl√©m√°khoz, ahogy az m√°r n√©h√°ny helyen fel is mer√ľlt haz√°nkban

– fogalmazott az ellenz√©ki k√©pviselŇĎ, hozz√°fŇĪzve, tal√°n Magyarorsz√°g kultur√°lis arculata is megv√°ltozik ennek nyom√°n.

A jobbikos politikus a sz√ľlŇĎf√∂ld√∂n val√≥ boldogul√°s jegy√©ben kifejtette, p√°rtj√°val az√©rt k√ľzdenek, hogy mindenki megtal√°lhassa a sz√°m√≠t√°s√°t itthon, √≠gy sokkal ink√°bb a k√©nyszerbŇĎl, lakhat√°si √©s meg√©lhet√©si neh√©zs√©gek miatt elv√°ndorl√≥ fiatalokat cs√°b√≠tan√°k haza.

Arra is kit√©rt, hogy sz√°mos magyar keres munk√°t idehaza is, ŇĎket pedig ingyenes √°tk√©pz√©si programokkal be lehetne vonni a munkaerŇĎpiacra, ezzel sz√ľks√©gtelenn√© t√©ve m√°s orsz√°gokb√≥l √©rkezŇĎ vend√©gmunk√°sok idetelep√≠t√©s√©t.

Ez vesz√©lyes! Magyarorsz√°gon a vend√©gmunk√°sok ilyen szintŇĪ, t√∂meges jelenl√©t√©re nem lenne sz√ľks√©g akkor, ha hazacs√°b√≠thatn√°nk a k√©nyszerbŇĎl kiv√°ndorl√≥kat, √©s ha megbecs√ľln√©nk azokat, akik ingyenes √°tk√©pz√©si programokkal igenis boldogulni tudn√°nak.

– emelte ki Z. K√°rp√°t, aki azt is hangs√ļlyozta: ennek √©rdek√©ben a Jobbik intenz√≠v al√°√≠r√°sgyŇĪjt√©sbe kezd, √©s nem csup√°n itt, hanem Budapest √©s Debrecen mellett Miskolcon √©s m√°s v√°rosokban is elindult az orsz√°gban.

El√°rulta azt is, a k√∂vetkezŇĎ hetekben arra t√∂rekednek, hogy min√©l t√∂bb magyar polg√°r tal√°lkozzanak ezzel a probl√©m√°val, azaz az Orb√°n-korm√°ny szervezett vend√©gmunk√°s-importj√°nak felp√∂rget√©s√©vel.

(alfahir.hu, fotó: Z. Kárpát Dániel Facebook oldala)

Szeretne a j√∂vŇĎben is olvasni hasonl√≥ cikkeket?

A Mak√≥i Cs√≠pŇĎs m√∂g√∂tt nem √°llnak milli√°rdosok, mŇĪk√∂d√©s√ľnkre az olvas√≥k, az √Ėn√∂k seg√≠ts√©g√©re van sz√ľks√©g√ľnk. A Donably-n k√∂nnyed√©n be√°ll√≠thatja, mekkora √∂sszeggel tudja t√°mogatni munk√°nkat.

TOV√ĀBB A R√ČSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 √©ve sz√ľletett Bezer√©dj Am√°lia, aki a magyar irodalomban foglalkozott elŇĎsz√∂r a gyermekvil√°ggal.

Tov√°bb ¬Ľ

kapcsolódó cikkeink