A nap témája: Akár 50 százalékkal többe kerülhet idén egy esküvő, mint tavaly

Idén akár 40-50 százalékkal is többe kerülhet egy lagzi, mint tavaly – állítják az esküvőszervezők. Aki most nyáron akar házasodni, akár 5 millió forintot is fizethet egy átlagos esküvőért – hangzott el az ATV Híradójában.

Egy szakember úgy fogalmazott, hogy

a párok általában sokkot kapnak, amikor meghallják az árakat.

Sokan nem is a megszokott szombati napot választják a lakodalom napjává, inkább egy hétköznapot, például a pénteket. Ráadásul a legtöbb pár már nem is szeretne nagyobb lagzit tartani, sokan csökkentik a vendégek létszámát is – magyarázta Ferenczy Tamás, a Fair Expo Kft. igazgatója.

Egy debreceni étteremben egy átlagos esküvői menü ára az elszálló infláció előtt 23 ezer forintba került, ugyanaz a kombináció most 40 százalékkal lett drágább. Mohácsi Csaba, a Panoráma Étterem vezetője pedig már arról beszélt, hogy a válság miatt megemelkedett nyersanyag- és rezsiárak miatt kénytelenek voltak árat emelni, sőt a közeljövőben ismét drágulni fognak a szolgáltatások.

Az utóbbi években a menyasszonyi ruha is 20-30 százalékkal lett drágább, így vannak olyanok, akik inkább a régebbi modellekben gondolkodnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink