Megérkezett a tavasz a Csanádi pusztákra

A február második felében tapasztalt tavaszias idő hatására násztevékenységbe kezdtek a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Csanádi puszták madarai.

A nemzeti park tájékoztatása szerint az egerészölyvek már foglalják azokat a facsoportokat, ahol fészket raknak majd. A kerecsensólymok közül tavaly két pár költött a Csanádi pusztákon. Közülük az egyik már a költőhelyen van, s gondosan elüldözték fészkük környékéről a betolakodni készülő más ragadozómadarakat. Lassan megkezdődik a párzás időszaka is.

Az ismert parlagi saspárok szintén fészeképítésbe kezdtek. Vannak, amelyek tavalyi fészküket csinosítgatják, mások javában építik az újat.A partimadarak közül a bíbicek is megélénkültek. Mivel az esőzéseknek köszönhetően most sok vízfelület van a területen, ezért nyári ludakkal is találkozhatunk. Február végén elkezdtek nászolni, a párok együtt mozognak.

A kistestű énekesmadarak közül a sordélyok már hangosan énekelnek. A búbospacsirták hangját szintén gyakran hallhatjuk a Csanádi pusztákon.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

Tovább olvasom »