Megérkezett a tavasz a Csanádi pusztákra

A február második felében tapasztalt tavaszias idő hatására násztevékenységbe kezdtek a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Csanádi puszták madarai.

A nemzeti park tájékoztatása szerint az egerészölyvek már foglalják azokat a facsoportokat, ahol fészket raknak majd. A kerecsensólymok közül tavaly két pár költött a Csanádi pusztákon. Közülük az egyik már a költőhelyen van, s gondosan elüldözték fészkük környékéről a betolakodni készülő más ragadozómadarakat. Lassan megkezdődik a párzás időszaka is.

Az ismert parlagi saspárok szintén fészeképítésbe kezdtek. Vannak, amelyek tavalyi fészküket csinosítgatják, mások javában építik az újat.A partimadarak közül a bíbicek is megélénkültek. Mivel az esőzéseknek köszönhetően most sok vízfelület van a területen, ezért nyári ludakkal is találkozhatunk. Február végén elkezdtek nászolni, a párok együtt mozognak.

A kistestű énekesmadarak közül a sordélyok már hangosan énekelnek. A búbospacsirták hangját szintén gyakran hallhatjuk a Csanádi pusztákon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Már van olyan cég, amelyik olcsóbban kapja a gázt, mint a lakosság

A cégek már olcsóbban vehetnek gázt, mint a lakosság az átlagfogyasztás fölötti tarifa szerint – derül ki az MVM adataiból, az Átlátszó számításai szerint. Most azok kerülnek nehéz helyzetbe, akik korábban a további áremelkedéstől félve fix árú szerződést kötöttek a szolgáltatójukkal, a földgáz világpiaci ára ugyanis hónapok óta zuhan.

Tovább »

A nap idézete

58 éve született Kun Árpád, József Attila-díjas magyar író, költő, műfordító.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink