A nap témája: Április végéig nem változik a gáz díjszabása

Gulyás Gergely a szombati Kormányinfón elmondta, hogy a kormány továbbra is fenntartja az átlagfogyasztásig a rezsicsökkentett árat.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért nem fontolják meg az átlagfogyasztás feletti szint csökkentését, ha már csökken a gáz megawattonkénti ára, azt mondta, április 30-ig biztosan maradnak a jelenlegi árak a lakossági piaci ár tekintetében is. Ezt követően a beszerzéstől függően lehet esetleg olcsóbban szerződni.

A hazai gáztárolókban még olyan gáz van, amit magasabb áron vásárolt a kormány, ha olcsóbb gázból tudják visszatölteni ezeket, akkor lehet felülvizsgálni a lakossági piaci árat – részletezte Gulyás, hozzátéve, hogy egyelőre türelmet kér a kormány.

A miniszter azt is közölte, hogy Magyarországon a rezsicsökkentett ár 25 cent, az efölötti kb. 1,75 euró. Hozzátette, hogy jelenleg a napi piaci áron lehet szerződést kötni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »