A nap témája: Április végéig nem változik a gáz díjszabása

Gulyás Gergely a szombati Kormányinfón elmondta, hogy a kormány továbbra is fenntartja az átlagfogyasztásig a rezsicsökkentett árat.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért nem fontolják meg az átlagfogyasztás feletti szint csökkentését, ha már csökken a gáz megawattonkénti ára, azt mondta, április 30-ig biztosan maradnak a jelenlegi árak a lakossági piaci ár tekintetében is. Ezt követően a beszerzéstől függően lehet esetleg olcsóbban szerződni.

A hazai gáztárolókban még olyan gáz van, amit magasabb áron vásárolt a kormány, ha olcsóbb gázból tudják visszatölteni ezeket, akkor lehet felülvizsgálni a lakossági piaci árat – részletezte Gulyás, hozzátéve, hogy egyelőre türelmet kér a kormány.

A miniszter azt is közölte, hogy Magyarországon a rezsicsökkentett ár 25 cent, az efölötti kb. 1,75 euró. Hozzátette, hogy jelenleg a napi piaci áron lehet szerződést kötni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink