A nap témája: Az ápolók és szülésznők számában is az EU sereghajtói között vagyunk

Az Eurostat az Európai Unióban dolgozó ápolók és szülésznők számáról tett közzé kimutatást – írja a hvg.hu. Ez alapján az EU-ban 2012 óta fokozatosan növekszik az ezen a pályán lévők száma, tavaly 4,45 millióan voltak, ez az összes foglalkoztatott 2,2 százaléka.

Lakosságszámhoz viszonyítva a legtöbben, 3,4 százaléknyian Németországban vannak, őket követi Finnország és Belgium 3, valamint 2,9 százalékkal. Arányaiban a legkevesebb ápoló és szülésznő Bulgáriában van (1,1 százalék), a lista hátsó részében taálható Luxemburg és Lettország (1,2 százalék), illetve Észtország, Ciprus és Magyarország (1,3 százalék).

(Kiemelt fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »