A nap témája: Az EP szakbizottsága elfogadta az európai minimálbérről szóló jogszabályt

Az Európai Parlament foglalkoztatási bizottsága csütörtökön elfogadta az európai minimálbér-szabályozásról szóló jogszabályt – jelentette be Dobrev Klára online sajtótájékoztatóján.

A DK EP-képviselője szerint ennek révén hatalmas lépést tettek előre azon az úton, amelynek a végén be fogják vezetni a szabályozást. Az indítványról még a plenáris ülésen is szavazni kell – fűzte hozzá.

Dobrev azt is elmondta, hogy a magyaroknak is járnak ugyanazok a jogok és ugyanazok az életkörülmények, mint a dánoknak, a hollandoknak vagy az osztrákoknak.

,,Nem lehetnek többé másodrendű állampolgárok az Európai Unión belül”

– húzta alá az EP alelnöke, bírálatként kitérve arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz az elmúlt két és fél évben minden lehetséges fórumon próbálta megakadályozni, hogy ez a szabályozás megszülessen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Megrongálták a földeáki konyha kerítését

Keressük azt – az egyelőre ismeretlen, – a személyt/személyeket, akik a hétvégén a Napközi konyha épületénél a Gagarin utca felől a 3D kerítéselemet megrongálta – írja felhívásában Hajnal Gábor polgármester.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink