A nap témája: Az EP szakbizottsága elfogadta az európai minimálbérről szóló jogszabályt

Az Európai Parlament foglalkoztatási bizottsága csütörtökön elfogadta az európai minimálbér-szabályozásról szóló jogszabályt – jelentette be Dobrev Klára online sajtótájékoztatóján.

A DK EP-képviselője szerint ennek révén hatalmas lépést tettek előre azon az úton, amelynek a végén be fogják vezetni a szabályozást. Az indítványról még a plenáris ülésen is szavazni kell – fűzte hozzá.

Dobrev azt is elmondta, hogy a magyaroknak is járnak ugyanazok a jogok és ugyanazok az életkörülmények, mint a dánoknak, a hollandoknak vagy az osztrákoknak.

,,Nem lehetnek többé másodrendű állampolgárok az Európai Unión belül”

– húzta alá az EP alelnöke, bírálatként kitérve arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz az elmúlt két és fél évben minden lehetséges fórumon próbálta megakadályozni, hogy ez a szabályozás megszülessen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Több ezren tüntettek a pedagógusok mellett és az oktatásért

Tüntetést szervezett több pedagógusszervezet szombat délután öt órára a Klebelsberg Központ Bajcsy-Zsilinszky úti épülete elé. A november 30-i elbocsájtások ellen tiltakoznak: három budapesti gimnáziumból nyolc tanárt rúgtak ki azonnali hatállyal. A szervezők szerint több ezren lehettek az eseményen – írja az Euronews.

Tovább »

A földhivatalokban is szünetel majd az ügyintézés

A legtöbb állami ügyfélszolgálathoz hasonlóan az ingatlanügyi hatóságoknál is szünetel december 22. és január 9. között az ügyintézés. Az ez idő alatt beérkezett kérelmeket a földhivatalok január 9-én dolgozzák fel, ezért az ügyfélszolgálatok legkorábban január 10-én nyitnak ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink