A nap témája: Az időjárási feljegyzések kezdete óta soha nem volt olyan meleg a január, mint 2020-ban

Az amerikai Nemzeti Óceán-és Légkörkutató Hivatal (NOAA) számolt be a nem túl pozitív hírről.

A NOAA arról közölt információkat, hogy 2020 januárja volt a 44. egymást követő január és a 421. egymást követő hónap, amikor az átlaghőmérséklet magasabb volt a 20. század átlagánál.

A globális föld- és tengerfelszíni hőmérséklet 1,14 Celsius-fokkal volt melegebb a 20. század átlagánál, és 0,04 fokkal meghaladta a 2016-ban mért eddig rekord magas januári átlaghőmérsékletet. Ez a 20. századi átlagnál az északi féltekén 1,5 fokkal, a délin 0,78 fokkal volt magasabb.

2020 januárja volt a 44. egymást követő január és a 421. egymást követő hónap, amikor az átlaghőmérséklet magasabb volt a 20. század átlagánál.

A napokban látott napvilágot az a sokkoló adat is, miszerint a mérések kezdete óta először rögzítettek 20 Celsius-fok fölötti hőmérsékletet az Antarktiszon. Egy brazil kutatócsapat február 9-én mérte a rekordmagas hőmérséklete, amely közel egy Celsius-fokkal magasabb az előző, 19,8 Celsius-fokos rekordnál, amelyet 1982-ben rögzítettek a Signy-szigeten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink