Farkas Évát is beveti a Fidesz a dunaújvárosi kampányban

Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén. Oldalunk úgy értesült, hogy a telefonos kampányban Makó fideszes polgármestere, Farkas Éva Erzsébet is részt vesz.

A Fejér megyei 4-es számú (a megye keleti felét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani, mert az itt tavaly áprilisban egyéni mandátumot szerző jobbikos Pintér Tamást októberben Dunaújváros polgármesterévé választották, és – mivel a két tisztség összeférhetetlen – a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. Egyéni mandátum esetében pedig új választást kell kiírni, nem lehet a választási listáról pótolni a képviselőket.

A tisztségért hatan indulnak: Árgyelán János (Mi Hazánk), Medveczki Zoltán (Zöldek), Sürü Renáta (független), Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), Borbély József (Tempo Párt), Molnár Tibor (független). Utóbbi jelölt a Fidesz támogatásával indul.

A Fidesz telefonos kampányba, mozgósításba kezdett. Úgy értesültünk, hogy a vonal másik végén Farkas Éva Erzsébet, Makó fideszes polgármestere is megszólalt, aki a Fidesz által támogatott Molnár Tibort ajánlja a választók figyelmébe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Leadta a népszavazási aláíróíveket az ellenzék

Az ellenzéki referendum aláírásgyűjtésében résztvevő szervezetek szerint a népszavazással visszaadják az embereknek a politikát. Képviselőik pénteken az Országház előtt tartottak sajtótájékoztatót, amelynek végeztével aktivisták élőláncával juttatták el az íveket a Kossuth térről a Nemzeti Választási Iroda közelben álló székházához.

Tovább olvasom »