A nap témája: Az iskolákban nincs többé különbség oltatlan és oltott diák között

A Belügyminisztérium levélben értesítette az iskolákat a koronavírus miatti új szabályokról – derült ki az RTL Híradóból.

Ezek alapján a következők változnak:

Az igazolt fertőzöttek tünetmentes kontaktjainak nem kell karanténba menniük, helyette 5 napig maszkban ülhetnek az órákon, attól függetlenül, hogy kaptak-e oltást, vagy sem.

Csak annak kell karanténba mennie, akinek pozitív a tesztje.

A karantén alap esetben 7 nap, utána a diák automatikusan gyógyultnak tekinthető, de ha a 4. napon már nincs láza és a légúti tünetei is megszűntek, akkor egy negatív teszttel már az 5. napon már mehet iskolába.

Zalay Szabolcs, a pécsi Leöwey Klára Gimnázium igazgatója a televíziónak elmondta, szerinte életszerű az intézkedés, és azért is jó, mert így nem kerülnek egész osztályok karanténba, és folyhat a tanítás.

A riportban megszólalt a hódmezővásárhelyi Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Saját praxisában azt tapasztalja, hogy szeptember óta ugyan nőtt a náthás tünetekkel küzdő gyerekek száma, és naponta több koronavírus-fertőzött is akad,

meglepő módon a pozitív esetek többsége inkább csecsemőkorú.

Jelenleg 29 gyermeket ápolnak kórházban a fertőzés miatt, az 5 és 17 év közötti korosztálynak harmada kapott oltást.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink