A nap témája: Az ország 20 legszegényebb településén óriásit nyert a Fidesz

Ahogy négy évvel korábban, úgy most is hatalmas fölényben van az ország legszegényebb településeiben a Fidesz.

G7 vizsgálta meg a 20 legalacsonyabb átlagjövedelmű magyar településének választási adatait. A statisztikákból kiderül, hogy csak Rajkán (63 százalék) és Ágon (71 százalék) maradt 80 százalék alatt a Fidesz, amíg 18 településen legalább négyötödös a kormánypárt sikere.

Ha a 20 település átlagát nézzük, akkor az érvényesen szavazók a listás voksok 87,6 százalékát adták le a Fidesz-KDNP listájára, ha pedig csak a 10 legszegényebb települést vizsgáljuk, akkor ez az arány még magasabb, több mint 96 százalék.

Akadt két olyan borsodi település, Bódvalenke és Gadna, ahol mindenki a Fidesz listájára szavazott, amíg Csenyétén és Szakácsiban 1-1 voksot kapott az ellenzéki lista. Fájon ugyan nem szerzett egyetlen szavazatot sem az Egységben Magyarországért pártszövetség, de ott a Mi Hazánknak sikerült megszereznie 1 voksot a Fideszes szavazatok mellett. Ezen az öt településen minden az ellenzéki összefogásra leadott szavazatra több mint 320 kormánypárti szavazat jutott.

Bár már 2018-ban is kimagasló eredményt ért el a kormánypárt az ország legszegényebb településein, idén mégis kivétel nélkül minden községben és faluban erősödni tudott a Fidesz.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Elszállhatnak a temetkezési költségek is

Az utóbbi években stabilan, kiszámíthatóan emelkedtek a koporsós és hamvasztásos temetkezési alapszolgáltatások árai. Egészen mostanáig, ugyanis „a hazai temetkezési szolgáltatók bajba kerülhetnek a gazdasági környezet radikális romlása miatt, emiatt pedig komoly áremelések várhatóak a jövőben” – közölte a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Egyesületének elnöke, Palkovics Katalin az rtl.hu érdeklődésére.

Tovább olvasom »

A nap témája: Betilthatják a szabad orvosválasztást és korlátozhatják a betegek látogatását

Megszüntetnék a szabad orvosválasztást, korlátoznák a betegek látogatását, erősítené az állami irányítást – egyebek mellett ezt is tartalmazza a hamarosan az Orbán-kormány elé kerülő, a belügyi tárca által tervezett, az egészségügy átalakítást célzó, összességében több száz milliárd forintot érintő javaslatcsomag – írja a Népszava.

Tovább olvasom »