A nap témája: Az új iváncsai akkugyár a szennyezés ellenére is üzemel

A megengedettnél nagyobb zajszennyezést mértek az iváncsai akkumulátorgyárnál, a hatóság mégsem állíttatja le a létesítményt – számol be a hírről a HVG.

Bár az SK Innovation új akkumulátorgyárának zajszennyezése a próbaüzem során bőven meghaladta a határértéket, a működést nem függesztették fel, csak ígéretet tettek a probléma október végéig történő orvoslására – írja az iváncsai önkormányzat a Facebookon.

Jávor Benedek, a Párbeszéd – Zöldek párt tagja szintén egy posztban kijelentette: az, hogy az akkumulátorgyár továbbra is működhet, egy kormányrendeletnek köszönhető, amelyről azt állították, hogy csak a Dunaferre vonatkozik majd, a szabályozás szűkítése azonban nem történt meg.

A jogszabály felpuhítja a szennyező és szabályellenesen működő gyárakkal szembeni szankciós gyakorlatot, ugyanis a vállalatok büntetés helyett írásban vállalhatják, hogy bizonyos határidőn belül megoldják a helyzetet, így elkerülve a bírságot és az üzem bezárását.

(Fotó: SK Innovation oldala)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »