A nap témája: Az ünnepek után majdnem 2 ezer magyar vállalt munkát Ausztriában

Nyilvánosságra hozta az osztrák társadalombiztosító a legfrissebb januári statisztikát az Ausztriában dolgozó külföldi munkavállalókról – számolt be róla a Világgazdaság. Az Österreichische Sozialversicherung csak a bejelentett, teljes állásban foglalkoztatottakat veszi számba.

Az adatokból kiderült, hogy 2024 első hónapjában összesen 980 567 külföldi dolgozott az osztrák munkaerőpiacon. Ez tekintélyes létszám, tekintve hogy Ausztria népessége mintegy 9,1 millió fő. Vagyis nyugati szomszédunknál minden kilencedik lakos már külföldi állampolgár.

Jelen állás szerint Ausztriában a legtöbben németek dolgoznak, egészen pontosan 127 170-en. Rögtön utánuk viszont a magyarok következnek, 124 820-an. Mindez azt jelenti, hogy decemberről januárra, egy hónap leforgása alatt 1788 magyar ment ki Ausztriába dolgozni.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Soltész Rezső, magyar énekes, dalszerző, szövegíró, lapkiadó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink