A nap témája: Beszéljék meg a főbérlővel! – üzeni a fizetésképtelenné vált albérlőknek a kormány

Munkahelyeket teremt a kormány, hogy majd valamikor legyen munkája azoknak az albérletben élőknek, akik most nem tudják a válság miatt tovább fizetni lakhatásukat. Lényegében ezt válaszolta minisztere helyett Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a jobbikos Farkas Gergely kérdésére. 

Az ellenzéki politikus annak a több tízezer embernek a problémájáról tett fel azonnali kérdést a parlamentben, akik a válság miatt elvesztették munkájukat, és így lakhatásuk is veszélybe került, hiszen nem tudják tovább fizetni albérletüket.

Mi nem segélyt szeretnénk adni az embereknek, hanem munkát

– válaszolta Schanda, aki szerint a kormány feladata, hogy a válság miatt megszűnő munkahelyek helyett újat teremtsenek, de konkrét lépéseket az érintettekkel kapcsolatban nem ismertetett, csupán annyit mondtak, hogy foglalkoznak az üggyel.

Az albérlő beszélje meg a fizetési nehézségeket, az átütemezést a főbérlővel

– ezt javasolta az államtitkár az érintetteknek. A gondolatmenet már ismerős lehet: a kormány az iskolabezárások elrendelésénél bízta ugyancsak a munkáltatókra azt, hogy a gyermekével otthon maradó szülő miképp intézi el, hogy ne kelljen munkába járnia.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

94 éve született Hankiss Elemér, Széchenyi-díjas magyar szociológus, filozófus, értékkutató, irodalomtörténész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »

2020-ban nettó 160 ezer forint volt az átlagbér Makón

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft). A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 

Tovább olvasom »