? Jakab Péter: „Ha rám hallgatnak, akkor a lehető leggyorsabban beáldozzák a milliárdosaikat”

Jakab Péter, a Jobbik elnöke keddi napirend előtti felszólalásában arra volt kíváncsi, hogy mi szüksége volt a kormánynak a felhatalmazási törvényre, a korlátlan ideig tartó korlátlan hatalomra, ha széttárják a kezüket a bajba jutott emberek láttán.

Parlamenti felszólalásában felidézte, hogy Parragh László, Orbán Viktor jobbkeze elismerte,

annyi az új munkanélküli, hogy nem tudnak velük mit kezdeni.

Pedig erre felkészülhetett volna a kormányzat, hiszen korábban maguk is elismerték, több százezer munkahely fog elveszni a gazdasági válság következményeként – hangzott el, hozzátéve: a Budapest-Belgrád-vasútvonalra jut 1.700 milliárd forint titkosítva, és a veszélyhelyzetben Tiborcz István kikötőépítési projektjét is 2 milliárddal támogatta az állam.

Lehet veszélyhelyzetben harácsolni, meg nyerészkedni, csak ebből olyan társadalmi feszültség lesz, ami Önöket a vagyonukkal együtt fogja elsöpörni

– hangsúlyozta.

A jobbikos politikus arra figyelmeztetett, hogy hamarosan nagyon sok embernek nem lesz vesztenivalója, miközben a kormánytagjainak van, így azt kérte tőlük, villámgyorsan gondolják át újra, hogy tudnak-e valamit is tenni a tönkrement magyarokért.

„Ha rám hallgatnak, akkor a lehető leggyorsabban beáldozzák a milliárdosaikat”

– javasolta Jakab Péter, hozzátéve: szavazzák meg a jobbikos javaslatot, és vessünk ki Mészáros-adót,

„vessünk ki 30 százalékos különadót mindazokra, akik az elmúlt években pontosan úgy gazdagodtak meg, mint Mészáros Lőrinc: kormányzati hátszéllel, és piszkosul”.

Arról is beszélt a Jobbik elnöke, hogy a Parlamentben felháborodtak a kormányoldalon azon, hogy fogyókúrára akarja küldeni a milliárdosaikat. Fel lehet ezen háborodni, de ettől még erre a pénzre szükség van, hogy csökkenteni tudjuk a munkanélküliek száménak drasztikus emelkedését – tette hozzá.

Felidézte a Jobbik korábbi javaslatait: a kkv-k kapjanak teljes adómentességet, és az állam vállalja át a munkavállalók teljes bérköltségének 80 százalékát (nem a fele fizetés 70 százalékát). Ehhez szerinte nem az önkormányzatoktól kell elvenni az utolsó forintokat, hanem a milliárdosokat kel megadóztatni – fogalmazott.

Jakab Péter arra emlékeztette az Országgyűlést, hogy amikor korábban megpróbálta bemutatni, hogy

„milyen irreális az a  gazdagodás, ami Mészáros Lőrincnél, Grancsinál, Tiborc Istvánnál, Rogán Tóninál, meg a többinél tetten érhető”,

akkor az volt a válasz erre, hogy végre van egy tőkés osztály, akikre lehet számítani, amikor baj van, mert visszaadják a pénzünket.

Most baj van – szögezte le.

„Arra kérem Önöket, ne okozzanak csalódást a saját szavazóiknak, támogassák a Mészáros-adót, vegyük vissza most a magyarok pénzét, és mentsük meg együtt Magyarországot”

– hangsúlyozta.

A kormány részéről Orbán Balázs államtitkár válaszolt, azonban csak a kormány eddigi rendeleteit sorolta, és nem tért ki arra, hogy a kormánypártok beállnak-e a Mészáros-adó mögé. .

(alfahir.hu, kiemelt fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

113 éve hunyt el Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink