A nap témája: Egy brutálisan gazdag tajvani milliárdos kapott magyar állampolgárságot Kövér Lászlótól

Így Frank Liu lett a leggazdagabb magyar.

Frank Liu remek kapcsolatokat ápol Kövér László házelnökkel, korábban már megmentette a Pápai Húst, most pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné alapítványától vett egy méretes ingatlanprojektet. Fordulatokban gazdag történet egy immár magyar állampolgársággal bíró üzletember hazai szárnypróbálgatásairól – írja az Index.

A cikk szerint a tajvani üzletember vagyonáról ugyan nincsenek pontos adatok, de ismerői szerint az 1,5 milliárd euró felett diszponáló magyar éllovasokkal szemben többszörös dollármilliárdos.

Vagyis, még Mészáros Lőrincet is megveheti kilóra.

Frank Liu a személyes jó barátjává lett Kövér Lászlótól kaphatta meg ünnepélyes keretek között a magyar állampolgárságot, aminek nagyon örült. Az elmúlt fél évtizedben tetszett meg neki Magyarország, amit állítólag nagyban segített, hogy a tajvani magyar kirendeltség rendszeresen rendezett magyar borokat bemutató összejöveteleket.

Saját befektető cége, a Chi Fu Investment Group 2016-ban gesztusértékű beruházást tett Kövér szűkebb pátriájában, Pápán: 1,134 milliárd forintért megvette a felszámolás alatt álló a pápai húsipari vállalatot.

Ugyanez a cég vásárolta meg Budapesten a XIII. kerületben a Váci út – Csavargyár utcánál levő 7,5 hektáros területet 22 milliárd feletti áron. Az eladó az az Optima Befektetési Zrt. volt, amely az MNB Pallas Athéné alapítványok vagyonát kezeli.

(Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke (balra), Frank Liu, a CHI FU Investement Group alapító elnöke (középen) és Tuan Csie-lung kínai nagykövet az Új Tengeri Selyemút – Magyarország neves kínai festőművészek szemével című tárlat megnyitóján a pápai Esterházy-kastélyban 2019. augusztus 23-án. Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink