A nap témája: Egy év alatt 4 ezer kisbolt zárt be itthon

2020 végén közel 116 ezer kiskereskedelmi üzlet működött Magyarországon, a 2015. véginél csaknem 18 ezerrel, a 2019. véginél közel 4 ezerrel kevesebb – hivatkozik a portfolio.hu a KSH-ra.

Eszerint egyáltalán nem meglepő módon a koronavírus-járvány tovább rontotta a boltok helyzetét. A gazdasági portál ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, elsősorban a nem élelmiszertermék jellegű üzletek száma esett vissza, az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzleteké, valamint az üzemanyagtöltő állomásoké kisebb mértékben csökkent. Ugyanakkor az élelmiszer és élelmiszer jellegű vegyes üzletek 2015. végi 42,3 ezres állománya 2020 végére 12 százalékkal, 37,4 ezerre csökkent. Ez döntően az élelmiszer jellegű vegyes üzletek számában bekövetkezett 15 százalékos visszaesés következménye, illetve annak, hogy a 120 négyzetmétert el nem érő alapterületű boltok 15 százaléka szűnt meg 2015 és 2020 között.  

Ezzel szemben az 1000 négyzetméter feletti boltok száma növekszik. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink