A nap témája: Egy felmérés szerint csak a fideszesek 55%-a szerint szól a népszavazás a gyermekek védelméről

A magyarok csaknem harmada lehetségesnek tartja, hogy valaki azért lesz homoszexuális, mert ilyen tartalommal találkozik – derül ki a Publicus július végi felméréséből, melyet a Népszava megbízásából készített.

A megkérdezettek 42 százaléka véli valós veszélynek, hogy az óvodákban és az iskolákban a többségitől eltérő szexuális irányultságot népszerűsítő propagandát folytatnak az LMBTQ szervezetek.

A felmérés egyik érdekessége, hogy Orbán Viktor népszavazási kezdeményezéséről az ellenzéki szavazók nagyobb arányban értesültek – közel 90 százalékuk -, mint a kormánypártiak – 75 százalékuk.

A Fidesz-hívők 55 százaléka szerint a népszavazás valóban a gyermekek védelméről szól, míg az ellenzék elsöprő többsége (87 százalék) szerint ez csupán politikai akció, a választási kampány része. A fideszesek 78, ellenzékiek 27 százaléka venne részt az erről szóló népszavazáson.

– vonja le a konklúziót a lap az adatokból.

A Publicus a Karácsony Gergely által benyújtott népszavazási kezdeményezésről is megkérdezte a szavazókat. Ennek kapcsán az derült ki, hogy 58 százalékuk ellenzi a Fudan beruházást, 77 százalékuk neme mond az autópályák üzemeltetésének magánkézbe adására. Míg a megkérdezettek 58 százaléka támogatja hazánk csatlakozását az Európai Ügyészséghez, 71 százalék helyesli az álláskeresési támogatás idejének 3 hónapról 9 hónapra emelését, valamint 82 százalékuk biztosítana ingyenes antigéntesztet a hatvan év felettieknek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Mínusz 5-10 fok között lesz az éjszakai hőmérséklet a héten

Alapvetően napos, de hideg idő várható a héten, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején 0 Celsius-fok körül alakul, majd a hét közepétől lassan emelkedik a nappali felmelegedés mértéke, vasárnap kora délután már 3, 8 fok lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább olvasom »