Makón viharkár, Csanádpalotán szabadtéri tűz miatt hívták a tűzoltókat

Nyolc szabadtéri tűzesethez, két balesethez, segítségnyújtáshoz riasztották a Csongrád-Csanád megyei tűzoltókat a hétvégén, egy helyen szén-monoxid érzékelő jelzett. (Fotó: illusztráció.)

Pénteken szabadtéri tűzesetek adtak munkát Csongrád-Csanád megye tűzoltóinak. Három helyen gyulladt ki az aljnövényzet, de a gyors és szakszerű tűzoltói beavatkozásoknak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben. Szatymaz közelében húsz négyzetméteren, Csongrádon a Szegedi út közelében négy hektár területen, valamint Csanádpalotán a Dózsa soron hatszáz négyzetméter területen száraz fű, avar égett.

Pénteken több helyen számoltak fel viharkárokat a megyében. A legtöbb helyen a lehasadt ágak és a kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Főként Szeged, Makó, Hódmezővásárhely, Szentes térségéből indították a segélyhívásokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Szombaton két balesetnél végeztek mentést a megyei tűzoltók. Kisteleken a Petőfi utcában, Hódmezővásárhelyen a Bodzási úton két-két személygépjármű ütközött össze. A hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították, a balesetekben senki sem sérült meg.

A délutáni órákban Csongrád közelében száz négyzetméteren száraz fű és avar égett, amelyet a csongrádi tűzoltók egy vízsugárral és kézi szerszámok segítségével oltottak el.

Vasárnap négy szabadtéri tűzesethez riasztották az egységeket megyénkben. Tömörkényen, Csongrádon, valamint Szegeden két helyen gyulladt ki az avar, összesen mintegy hetvenezer négyzetméteres területen. A hivatásos tűzoltók rövid idő alatt körülhatárolták, majd elfojtották a lángokat, ennek köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben.

Balástyán a Táncsics utcában családi ház fürdőszobájában összehordott szemét és ruhadarabok égtek. A tűz a tetőszerkezetre és a szomszédos épületre nem terjedt át. A tüzet a kisteleki és a szegedi hivatásos, valamint a kisteleki és balástyai önkéntes tűzoltók és a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport oltotta el. A tűzesetben személyi sérülés nem történt.

Szentesen a Dr. Berényi Imre utcába az ingatlan tulajdonosa a háztetőn megcsúszott és nem tudott lejönni. Ezért segítségnyújtáshoz riasztották a szentesi tűzoltókat, akik létra segítségével hozták le az ingatlan tulajdonosát.

Riasztott a szén-monoxid érzékelő vasárnap délután egy mindszenti lakásban. A beavatkozáshoz a hódmezővásárhelyi hivatásos és a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A kéményből az átfolyós vízmelegítő elhasznált levegője visszaáramlott a lakásba, amely eszközt a gázszolgáltató szakemberei kizárták a szolgáltatásból. A jelzőkészüléknek köszönhetően senki sem sérült meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább olvasom »