A nap témája: Egy külföldi, tengerparti nyaralás is olcsóbb lehet a Balatonnál

Egyetlen év alatt 17 százalékkal zuhant a belföldiek turistaforgalma Magyarországon a KSH friss, márciusról szóló adatai szerint – hangzott el az RTL híradójában.

A Szállodaszövetség a fizetések vásárlóértékének csökkenésével magyarázza a visszaesést. A Pénzcentrum szerint idén egy tengerparti nyaralás is olcsóbb lehet a balatoni üdülésnél. Már most éjszakánként 50 ezer forintot kérhetnek egy hotelszobáért Magyarországon.

Áprilisban az MTI szerint a turisztikai cégek közel fele jelezte, hogy a következő 3 hónapban várhatóan emelni fogja szolgáltatásának árát, 51 százalékuk nem változtat az árakon, míg csökkentést alig 2 százalék jelzett. A szálláshely-szolgáltatásban az új szezon indulásával 53 százalék az emelést tervezők aránya, miközben a vendéglátásban 52 százalék, az egyéb turisztikai szektorokban 34 százalék tervez emelni.

A kutatás szerint a következő három hónapban az előző év azonos időszakához képest a szállásadók 67 százaléka vár növekedést a vendégéjszakák számában, 28 százalékuk stagnálást, és 4 százalékuk vár visszaesést. A vendéglátásban működők közül 33 százalék vár vendégforgalom növekedést, míg 47 százalék stagnálást, 20 százalék pedig visszaesést vetít előre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink