📺 Még keresik a kislány holttestét Makónál, aki a Maros román részén merült el

Még mindig keresik annak a hétéves kislánynak a holttestét, aki egy csónakbaleset miatt merült el a Marosban május elején – számolt be róla az RTL Híradó. Két felnőtt és egy másik gyerek holttestét már megtalálták.

A tragédia május elsején történt a folyó romániai szakaszán a perjámosi (Periam) kikötő környékén. A csónakban hat felnőtt és hat kiskorú utazott, akik át akartak kelni a túlpartra, de néhány méter után a jármű felborult és elsüllyedt. Egy négyéves gyerek azonnal megfulladt, két felnőtt és két kiskorú pedig eltűnt.

A 11 éves áldozat holttestét hétfőn Makó határában emelték ki a tűzoltók a vízből. Ezután úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a kislány holtteste utáni kutatást.

A vízi jármű vezetőjére bűnvádi eljárás várhat, mert több szabályt is megszegett: a 33 éves férfinak nem volt vezetői engedélye, ittasan ült a kormányhoz, a csónak nem volt bejegyezve, ráadásul többen ültek benne, mint amennyi megengedett lett volna.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Módosították a mérgező gyárakról szóló kormányrendeletet, de nem zárták ki az akkugyárakat

A múlt héten a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Azóta pontosították a rendeletet, de az akkumulátorgyárakat továbbra sem zárták ki.

Tovább »

A nap idézete

164 éve született Benedek Elek, magyar újságíró, író, országgyűlési képviselő, „a nagy mesemondó”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Jobbik továbbra is határőrt követel a kerítés mellé

A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs helyzet hosszú távon komoly kihívások elé fogja állítani hazánkat, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. A kormány azonban erről nem gondoskodott, sőt átverte a magyar embereket – írja közleményében az ellenzéki párt.

Tovább olvasom »