A nap témája: Egyre ritkábban tankoljuk tele az autót

Minden idők legrosszabb év eleji üzemanyag-fogyasztása realizálódott 2024-ben, ami nem csak annak köszönhető, hogy még mindig fájóak az árak, hanem annak is, hogy a lakosság keresi az alternatív közlekedési megoldásokat (például e-roller, tömegközlekedés az új vármegyebérlettel), valamint hogy a nagy fogyasztók is befékeztek – mondta az EconomX-nek a Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója.

Bujdos Eszter beszélt arról is, a fővárosban átlagosan 5-10 ezer forintért tankol fejenként a lakosság, ám vidéken ez teljesen másképp van. Nagyon sokan tankolnak mindössze 1-3 ezer forintért, mondhatjuk, hogy annyit tankol sok ember, amennyit elautózik a faluban, és ha esetleg még aznap elfogy, visszamegy és ugyanennyit tölt a tankba.

Elmondta, Románia folyamatosan ránk ver 70-100 forintot. Emiatt a keleti régióban a hazai lakosság átjár tankolni, sőt még vásárolni is. A déli szomszédoknál, horvátoknál, szlovénoknál körülbelül átlagosa 50 forinttal olcsóbb a benzin.

Kitért például arra is, hogy a bezuhanó építőiparhoz tartozó gépjárművek sem járnak a kutakra, sok kamion áll a telephelyen és nem kerül beléjük gázolaj, ez pedig hozzátesz, hogy a fogyasztási számok ilyen alacsonyan maradtak az elmúlt időszakban.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink