A nap témája: Előre kitöltött szavazólap a minta egy vidéki faluban

Apám küldte, hogy a ~3000fős alföldi falunkban most adják a boltban ezeket” – írja egy felhasználó Reddit-posztjában, amit több más szavazó is alátámasztott. Az RTL Klub szerint hozzájuk is érkeztek nézői levelek a jelenségről.

A Tiszta szavazás nevű civil szervezet olyan mintalapról osztott meg képet a Facebookon, amire rá sem írtak más pártokat, csak a kormánypártok szerepelnek rajta.

A szervezet szakértői szerint mindez még önmagában törvényes, de sok múlik azon, milyen körülmények között és milyen szöveggel adják át az embereknek a szórólapokat. Hisz’ az már bűncselekmény, ha valamilyen ajándékot vagy pénzt ajánlanak a szavazásért, szavazatért, vagy megfenyegetik, zsarolják a választókat.

A bejegyzéseken kívül egyelőre nem erősítették meg a képek hitelességét – bár erre a korábbi tapasztalatokból következtetni lehet. A Civil Kollégium Alapítvány közösségszervezői már korábban is beszámoltak róla, hogy több településen ilyen mintákkal segítenek a választóknak az elvárt helyre húzni az ikszet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »