A nap témája: Előre kitöltött szavazólap a minta egy vidéki faluban

Apám küldte, hogy a ~3000fős alföldi falunkban most adják a boltban ezeket” – írja egy felhasználó Reddit-posztjában, amit több más szavazó is alátámasztott. Az RTL Klub szerint hozzájuk is érkeztek nézői levelek a jelenségről.

A Tiszta szavazás nevű civil szervezet olyan mintalapról osztott meg képet a Facebookon, amire rá sem írtak más pártokat, csak a kormánypártok szerepelnek rajta.

A szervezet szakértői szerint mindez még önmagában törvényes, de sok múlik azon, milyen körülmények között és milyen szöveggel adják át az embereknek a szórólapokat. Hisz’ az már bűncselekmény, ha valamilyen ajándékot vagy pénzt ajánlanak a szavazásért, szavazatért, vagy megfenyegetik, zsarolják a választókat.

A bejegyzéseken kívül egyelőre nem erősítették meg a képek hitelességét – bár erre a korábbi tapasztalatokból következtetni lehet. A Civil Kollégium Alapítvány közösségszervezői már korábban is beszámoltak róla, hogy több településen ilyen mintákkal segítenek a választóknak az elvárt helyre húzni az ikszet.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink