A nap témája: Friss felmérés szerint 7%-al vezet a Fidesz előtt az ellenzéki összefogás

A Republikon Intézet legfrissebb közvélemény-kutatási adatai szerint – amelyet a Telex publikált – augusztusban a teljes népesség körében hónapok óta először egy százalékpontot esett a Fidesz támogatottsága, 35-ről 34 százalékra, ezzel párhuzamosan a DK és a Jobbik 1-1 százalékot erősödtek ugyanebben a körben: a DK 12-ről 13 százalékra, a Jobbik pedig 11-ről 12 százalékra.

Szintén az ellenzéki kampánynak lehet köszönhető, hogy a bizonytalanok aránya is tovább csökkent augusztusban, 26-ról 24 százalékra.

Szintén jól áll az ellenzék a pártválasztók körében. A Fidesz augusztusban 3 százalékpontot veszített, így ebben a körben 48-ról 45 százalékra csökkent a támogatottsága. A DK és Jobbik ebben a mérésben is 1-1 százalékot erősödött, így a DK jelenleg 17, a Jobbik 15 százalékos támogatottsággal bír. A Momentum változatlanul 8 százalékon áll, az MSZP 8-ról 7 százalékra esett. 

A Republikon Intézet legfontosabb megállapítása: több hónapos kiélezett verseny után augusztusban kissé megerősödött az ellenzéki összefogás: a teljes népesség körében 39 százalékon állnak a Fidesz 34 százalékával szemben, a pártválasztók körében pedig 52 százalékon a Fidesz 45 százalékával szemben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink