A nap témája: Gazdaságvédelemből jutnak milliárdok a Vár felújítására, a vadászati kiállításra és a nemzeti konzultációra

A miniszterelnök nemrég azt mondta, „nem is a pénz mennyisége, hanem az értelmes elköltése a lényeg”. Úgy tűnik, Orbán most megmutatja, számára mit jelent értelmesen elkölteni a pénzt.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat révén összesen 31,3 milliárd forintot csoportosított át a kormány. A forrás nagyobb részét, 28,8 milliárd forintot a koronavírus-járvány miatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból vonták el, 2,5 milliárd forintot pedig a Központi Maradványelszámolási Alapból – szúrta ki az mfor.hu.

Az utóbbi hetekben egyre több forrást szabadít fel a kormány az ún. Gazdaságvédelmi alapból különböző célokra. Ennek apropóján most újabb közel 29 milliárd forintot osztott szét a kormányzat.

  • 7,5 milliárd forint a Nemzeti Hauszman Tervre csoportosították át,
  • 4,3 milliárd forint ment a kerékpáros létesítmények fejlesztésére,
  • 3,6 milliárd forint jutott az Innovációs és Technológiai Minisztérium igazgatásának,
  • 2,5 milliárd forint a Várkapitányság Nonprofit Zrt. kulturális fejlesztési, örökségvédelmi és egyéb feladatok ellátásának támogatását szolgálja,
  • 2,1 milliárd forint a Semjén Zsolt nevével összefonódó, jövő évi vadászati kiállítás előkészítését szolgálja, a rendezvényre legutóbb április 24-én csoportosított át a kormány 1,67 milliárd forintot. A kiállítás tavaly novemberben még kapott 2 milliárd forintnyi támogatást, azaz immáron 5,7 milliárd forint ment el a világkiállítás szervezésére.
  • 1,9 milliárd forint friss forrást biztosítottak a kormányzati kommunikációra és konzultációra,
  • 1,8-1,8 milliárd forintot csoportosítottak át a Külgazdasági és Külügyminisztérium igazgatásának, valamint az egyetemeknek és főiskoláknak,
  • 1,4 milliárd a felsőoktatás speciális feladatait szolgálja,
  • 1,07 milliárd még a Kósa Lajoshoz köthető Nemzeti Korcsolyázó Központ fejlesztésére is jutott a Gazdaságvédelmi Alapból.

(Kiemelt fotó: MTI)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »