ūüďļ “Egy vid√©ki √©r annyit, mint egy fŇĎv√°rosi” – A Jobbik ism√©t a b√©rek felz√°rk√≥ztat√°s√°ra tett javaslatot

“Mi azt gondoljuk, hogy egy vid√©ki √©r annyit, mint egy fŇĎv√°rosi, √©s egy magyar is √©r annyit, mint egy nyugat-eur√≥pai munkav√°llal√≥” – ezzel magyar√°zta¬†Jakab P√©ter¬†szombati online sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n, hogy a Jobbik ism√©telten beny√ļjtja a korm√°ny el√© a magyar munkav√°llal√≥k b√©r√©nek megemel√©s√©t c√©lz√≥ javaslat√°t.

A p√°rteln√∂k eml√©keztetett, az elm√ļlt idŇĎszakban a magyar b√©rsz√≠nvonal Eur√≥pa sereghajt√≥j√°v√° kezd v√°lni, p√©ldak√©nt felhozta, hogy m√°r a rom√°n nett√≥ b√©r is utol√©rte a magyar b√©rsz√≠nvonalat,

“ami nem a rom√°n korm√°ny dicsŇĎs√©ge, hanem a magyar korm√°ny sz√©gyene”

– hangs√ļlyozta Jakab P√©ter.

Jakab P√©ter a t√°j√©koztat√≥ja sor√°n felid√©zte azt is, hogy 2019-ben a Jobbik m√°r beny√ļjtott egy parlamenti hat√°rozati javaslatot,

egy gazdas√°g√©l√©nk√≠tŇĎ programot a magyar vid√©k sz√°m√°ra,

azzal a c√©llal, hogy¬†a leszakad√≥ orsz√°gr√©szek b√©rsz√≠nvonal√°t¬†fel tudj√°k z√°rk√≥ztatni legal√°bb a fŇĎv√°rosihoz.¬†Akkor a korm√°ny ezt azzal utas√≠totta el, hogy pont a legszeg√©nyebb megy√©kben nŇĎnek a legdinamikusabban a b√©rek.

“M√°ra kider√ľlt, hogy ez hazugs√°g”

– tette hozz√°.

Ezért a Jobbik ismét a kormányhoz fordul, javaslatában három pontos követelésével:

  1. Az √°llami, vagy t√∂bbs√©gben √°llami tulajdon√ļ c√©gek alkalmazz√°k az egyenlŇĎ munk√°√©rt egyenlŇĎ b√©r elv√©t;¬†hogy egy szabolcsi, vagy b√©k√©si munk√°s ugyanaz√©rt a munk√°√©rt ne keressen kevesebbet, mint egy fŇĎv√°rosi, vagy gyŇĎri koll√©g√°ja. Mert arr√≥l, hogy az a t√©rs√©g szeg√©nyebb, nem a szabolcsi munkav√°llal√≥, hanem a magyar korm√°ny tehet – fogalmazott Jakab P√©ter.
  2. A multinacion√°lis v√°llalatokkal t√°rgyalj√°k √ļjra a strat√©gia meg√°llapod√°sokat;¬†hogy azok ne csak a multiknak ny√ļjtand√≥ milli√°rdos t√°mogat√°st r√∂gz√≠ts√©k, hanem azt is, hogy ez√©rt a t√°mogat√°s√©rt cser√©be ezek a multik, hogyan k√≠v√°nj√°k felz√°rk√≥ztatni a b√©reket.
  3. Teremtsen a korm√°ny korrupci√≥mentes gazdas√°gi k√∂rnyezetet;¬†ahol ak√°r ad√≥cs√∂kkent√©ssel lehetŇĎv√© teszi a c√©gek sz√°m√°ra, hogy megteremts√©k a b√©rfelz√°rk√≥ztat√°st.

Leszakadó vidék

A politikus kit√©rt arra is, hogy a magyar vid√©ken m√©g enn√©l is rosszabb a helyzet, am√≠g tavaly egy szabolcsi munkav√°llal√≥ 133 ezer forinttal kapott kevesebbet, mint egy fŇĎv√°rosi munkav√°llal√≥, m√°ra ez a k√ľl√∂nbs√©g 140 ezer forint, s mik√∂zben Borsodban egy √©vvel ezelŇĎtt 113 ezer forint, ma m√°r 120 ezer forint a k√ľl√∂nbs√©g a fŇĎv√°rosi b√©rekhez k√©pest.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretn√©, ha a j√∂vŇĎben is olvashatna ilyeneket?

A Cs√≠pŇĎs teljesen f√ľggetlen h√≠rport√°l a korm√°nyt√≥l.¬†C√©lunk a Mak√≥ √©s t√©rs√©gi val√≥s√°g bemutat√°sa, k√ľzdelem a korrupci√≥ √©s a k√∂z√©leti arrogancia ellen.¬†Nem √°ll m√∂g√∂tt√ľnk milli√°rdos √©s nem vagyunk kit√∂mve k√∂zp√©nzzel sem. √Čppen ez√©rt mŇĪk√∂d√©s√ľnkre az olvas√≥k, az √Ėn√∂k¬†seg√≠ts√©g√©re van sz√ľks√©g√ľnk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOV√ĀBB A R√ČSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©.

Legfrissebb híreink

Egy felmérés szerint a kevésbé iskolázottak között nagyobb a Fidesz támogatottsága

A v√°laszt√°s elŇĎtti napokban az RTL Klub megb√≠z√°s√°b√≥l k√©sz√≠tett felm√©r√©st a Medi√°n, ami azt igazolta, hogy¬†Budapesten, a vid√©ki v√°rosokban √©s a k√∂zs√©gekben egyar√°nt fenn√°ll az az √∂sszef√ľgg√©s, hogy az iskol√°zotts√°g emelked√©s√©vel cs√∂kken a Fidesz t√°mogatotts√°ga.

Tov√°bb ¬Ľ

62,8 milli√≥ forintos √∂nerŇĎs k√∂zvil√°g√≠t√°s-fejleszt√©s indult Csan√°dpalot√°n

K√∂zel m√°sf√©l √©ves komoly, √°tgondolt elŇĎk√©sz√≠tŇĎ √©s tervezŇĎmunka eredm√©nyek√©nt, a lakoss√°gi ig√©nyek figyelembev√©tel√©vel, saj√°t forr√°sb√≥l 62,8 milli√≥ forint √©rt√©kben korszerŇĪs√≠tj√ľk a teljes k√∂zvil√°g√≠t√°st v√°rosunkban – adta h√≠r√ľl Dr. Debreczeni Istv√°n polg√°rmester.

Tov√°bb ¬Ľ

kapcsolódó cikkeink

Egy felmérés szerint a kevésbé iskolázottak között nagyobb a Fidesz támogatottsága

A v√°laszt√°s elŇĎtti napokban az RTL Klub megb√≠z√°s√°b√≥l k√©sz√≠tett felm√©r√©st a Medi√°n, ami azt igazolta, hogy¬†Budapesten, a vid√©ki v√°rosokban √©s a k√∂zs√©gekben egyar√°nt fenn√°ll az az √∂sszef√ľgg√©s, hogy az iskol√°zotts√°g emelked√©s√©vel cs√∂kken a Fidesz t√°mogatotts√°ga.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ

A megszor√≠t√°sokat egyelŇĎre int√©zked√©snek √©s kiigaz√≠t√°snak h√≠vj√°k

A mai Korm√°nyinf√≥n √ļjabb nyugd√≠jemel√©st jelentettek be, illetve Guly√°s Gergely elismerte, nem tudja felid√©zni, hogy az Eur√≥pai Uni√≥ jog√°llamis√°ggal kapcsolatos level√©ben √©rintett√©k-e a gyermekv√©delminek nevezett t√∂rv√©nyt. EzekrŇĎl volt m√©g sz√≥:

Tov√°bb olvasom ¬Ľ