A nap témája: Hamarosan kiderülhetnek a részletek a rezsicsökkentésről

Egyeztetést hívott össze az energia-veszélyhelyzetről és a rezsicsökkentés megvédéséről Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentbe kedd reggel – írja az MTI.

A tájékoztatás szerint a megbeszélésen

  • Varga Mihály pénzügyminiszter,
  • Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter,
  • Palkovics László technológiai és ipari miniszter,
  • Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter,
  • Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter,
  • Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos,
  • Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár,
  • valamint Czepek Gábor, az MVM elnök-vezérigazgatója vett részt.

A kormány múlt héten jelentette be, hogy csökkenti a rezsicsökkentést: augusztus elsejétől csak az átlagfogyasztás erejéig fizetik a magyar háztartások a rezsicsökkentett árakat. Gulyás Gergely bejelentését azóta sem követte hivatalos tájékoztatás, a részletszabályokkal még mindig nem készült el a kormány.

A HírTV hétfő esti adásában Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energiaügyi és klímapolitikai államtitkára elmondta, ,,továbbra is megy a finomhangolás és az elemzések, de én azt gondolom, hogy a közeljövőben várható az, hogy a teljes csomag össze fog állni és a kormány meg tudja hozni a szükséges döntéseket”.

Úgy reagált, hogy „ez akár pár nap is lehet”.

A műsorban elhangzott, hogy tényleg nagyon sokféle egyéni élethelyzet van (pl. van, aki csak áramot használ, de gázt nem, vagy minimálisat, kistelepülésen él, nagycsaládos, stb.), és ezek kapcsán Steiner hangsúlyozta:

Az egy nagyon fontos alapelv, hogy mindenki részesülhessen továbbra is a rezsicsökkentésből és emiatt jött az a kormányzati javaslat, hogy az átlagfogyasztásig mindenki a rezsicsökkentett áron kapja meg az energiát.

Leszögezte azt is, hogy a sokféle felmerült kérdés és élethelyzet miatt „Mindezeket az élethelyzeteket most végigelemezzük, hogy az átlagfogyasztás mit is jelent az ő esetükben”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Petíció indul az őszi szünet elmaradása ellen

Az idei tanévben már biztosan nem lesz őszi szünet, a kormány pedig meghosszabbította a téli vakációt – ezt a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a Kormányinfón csütörtökön. Az Adom Diákmozgalom petíciót indított az őszi szünet elhalasztása miatt – tudta meg az ATV Híradója.

Tovább olvasom »

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább olvasom »