A nap témája: Hamarosan kiderülhetnek a részletek a rezsicsökkentésről

Egyeztetést hívott össze az energia-veszélyhelyzetről és a rezsicsökkentés megvédéséről Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentbe kedd reggel – írja az MTI.

A tájékoztatás szerint a megbeszélésen

  • Varga Mihály pénzügyminiszter,
  • Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter,
  • Palkovics László technológiai és ipari miniszter,
  • Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter,
  • Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter,
  • Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos,
  • Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár,
  • valamint Czepek Gábor, az MVM elnök-vezérigazgatója vett részt.

A kormány múlt héten jelentette be, hogy csökkenti a rezsicsökkentést: augusztus elsejétől csak az átlagfogyasztás erejéig fizetik a magyar háztartások a rezsicsökkentett árakat. Gulyás Gergely bejelentését azóta sem követte hivatalos tájékoztatás, a részletszabályokkal még mindig nem készült el a kormány.

A HírTV hétfő esti adásában Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energiaügyi és klímapolitikai államtitkára elmondta, ,,továbbra is megy a finomhangolás és az elemzések, de én azt gondolom, hogy a közeljövőben várható az, hogy a teljes csomag össze fog állni és a kormány meg tudja hozni a szükséges döntéseket”.

Úgy reagált, hogy „ez akár pár nap is lehet”.

A műsorban elhangzott, hogy tényleg nagyon sokféle egyéni élethelyzet van (pl. van, aki csak áramot használ, de gázt nem, vagy minimálisat, kistelepülésen él, nagycsaládos, stb.), és ezek kapcsán Steiner hangsúlyozta:

Az egy nagyon fontos alapelv, hogy mindenki részesülhessen továbbra is a rezsicsökkentésből és emiatt jött az a kormányzati javaslat, hogy az átlagfogyasztásig mindenki a rezsicsökkentett áron kapja meg az energiát.

Leszögezte azt is, hogy a sokféle felmerült kérdés és élethelyzet miatt „Mindezeket az élethelyzeteket most végigelemezzük, hogy az átlagfogyasztás mit is jelent az ő esetükben”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink