A nap témája: Határozatlan idejú sztrájkra készülnek a pedagógusok március 16-án

„Legalább akkora részvételre számítunk a március 16-i pedagógus sztrájkon, mint január 31-én” – nyilatkozta a Telexnek Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányának tagja arról beszélt a lapnak, hogy nem tudják megjósolni a részvételi arányt, mert a kormány igyekszik minden eszközzel megakadályozni őket.

Március 16-án idén másodszorra fognak a pedagógusok sztrájkolni, miután a kormánnyal évek óta nem tudnak megegyezni követeléseikről. Két követelésük van:

  • a kormány által ajánlott 10 százalékon felül a tanárok garantált illetménye további 45 százalékkal emelkedjen,
  • valamint a kötelező óraszámuk heti 22 órára csökkenjen.

Mindezen felül azt is követelik, hogy ne csak a pedagógusoknak, hanem az összes oktatásban dolgozónak a garantált alapilletménye ne legyen kevesebb, mint a közalkalmazottaké.

A jövő heti sztrájk abban fog különbözni az előző, január 31-i két órás figyelmeztető sztrájktól, hogy határozatlan idejű lesz.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Bővített ügyfélfogadás a NAV makói irodájában is

A személyijövedelemadó-bevallás határidejére tekintettel a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága hódmezővásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi ügyfélszolgálatának nyitvatartása 2022. május 2-től május 20-ig a következők szerint módosul:

Tovább »

kapcsolódó cikkeink