A nap témája: Heteken belül eltűnhet a hazai krumpli, a sertéshús 80 százalékkal is drágulhat

A magyar készletek kifogytak, januárban végleg eltűnik a piacokról a hazai burgonya – mondta Raskó György agrárközgazdász a Jazzy reggeli műsorában a Napi.hu tudósítása szerint. A szakértő kifejtette, ez egyúttal azt is jelenti, hogy csak a sokkal drágábban beszerezhető import áll majd rendelkezésre.

Raskó arra is felhívta a a figyelmet, hogy

a sertéshús ára mintegy 80 százalékkal emelkedik majd.

Elmondása szerint az áremelkedés okai elsősorban az árstopok. A közgazdász közölte: habár a fogyasztói ár rögzítve van az alapvető élelmiszereknél, de miután a hazai készletek kifogynak, a sokkal magasabb import nagykereskedelmi ár borítékolhatóan jelentős veszteségeket okoz majd a viszonteladóknak. A piac törvényei szerint pedig a készletekkel fognak spórolni, így akár hiány is kialakulhat ezekből a termékekből – fogalmazott.

Mint ismert, Magyarországon már Európa-bajnok az infláció: a 23,1 százalékos hazai fogyasztóiár-index magasabb, mint a balti országokban, és külön rossz hír, hogy az európai csökkenő infláció mellett nálunk még emelkedik az ütem.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »