Farkas Éva büszke rá, hogy 150 millió forintot kapott Makó a kormánytól

Pedig Csongrád jóval kisebb mint Makó, Szentesen csak kicsivel laknak többen, mégis mi kaptuk a legkevesebb pénzt lakosságarányosan. Farkas Éva fideszes polgármesterként még azt sem tudta kijárni a fideszes kormánynál, hogy több támogatást kapjon a város, ilyenkor azért felmerül a kérdés, milyen előnye van, hogy a fideszes a városvezetés.

Mint tegnap kiderült, 44 milliárd forint rezsitámogatást kapnak a 10 ezer lakos feletti települések. Ezt az alapvető közszolgáltatások fenntartására adja a kormány ,,az ukrajnai háború és a brüsszeli szankciók miatt kialakult gazdasági helyzetben.” Láng Zsolt kormánybiztos arról beszélt kedden, az odaítéléskor megvizsgálták a többi között a települések anyagi helyzetét, energiabeszerzési szerződéseit, azok lejártát.

Ezek értelmében Csongrád 299,7 milliót kap, Makó 150 milliót, Szeged 1,2 milliárdot, Szentes 279,7 millió forintot, Hódmezővásárhely pedig egyetlen megyei jogú városként az országban egy fillért sem kap a kormánytól. Így például, Csongrád kétszer annyit kapott mint, Makó, hiába élnek kevesebben, de a nem sokkal népesebb Szentes is majdnem kétszer akkora összeghez jutott.

Szerda reggel Farkas Éva azt írta oldalán:

,,Magyarország kormánya minden eszközzel azon dolgozik, hogy a lakosság minél kevesebbet érezzen az orosz-ukrán háború, és az erre válaszul adott uniós szankciók okozta gazdasági és energiaválság terheiből. […] Köszönjük a kormány támogatását, önkormányzatunk 2023-ban is azért fog dolgozni, hogy csökkentsük az energiaköltségeinket és támogassuk a makói lakosságot!”

A teljes lista itt olvasható, a megyei támogatottakat kiemeltük:

(Kiemelt fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink