A nap témája: Hiába kapják el az államtitkárt egy táskányi lopott pénzzel, ha Gyurcsány

Hogy lehet az, hogy Boldog István fideszes képviselőhöz hasonlóan Völner Pál volt államtitkár is szabadlábon maradhatott egy olyan korrupciós ügy főszerelőjeként, ami miatt szinte minden más szereplő előzetesbe került? – erre a kérdésre kereste a választ hétfőn a Parlamentben Szilágyi György.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint érthetetlen, hogy miközben Völner Pál több mint 80 millió forint kenőpénzt rakott el a devizahitel-károsultak után, az ügy többi gyanúsítottjával szemben egyedül ő nincs előzetesben.

„Nincs két Fidesz, ez a Fidesz valódi arca”

– összegzett Szilágyi arra vonatkozóan, hogy ezt a mélyről gyökeredző korrupciót nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Völner Pál utódja, Répássy Róbert államtitkár válaszában azzal vágott vissza, hogy Szilágyi az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás résztvevőjeként összefogott Gyurcsány Ferenccel, a fideszes retorikának megfelelően pedig ennél nem is kell többet mondani, teljesen mindegy, hogy mi a kérdés.

Erre adott válaszában Szilágyi György emlékeztette az új államtitkárt, hogy a Fidesznek 12 éve volt elszámoltatni Gyurcsány Ferencet, mégsem tette, most pedig egy olyan embert védenek, aki a szegények pénzét vette el.

Répássy viszontválasza nem rejtett újdonságot: Gyurcsány.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink