A nap témája: Hogy hogy csak nálunk hat a „szankciós infláció”?

A „szankciós infláció” furcsa mód csak Magyarországon okoz árrobbanást az élelmiszerárakban, másutt sokkal mérsékeltebb összegért lehet hozzájutni ugyanahhoz a termékhez – írja a Magyar Hang.

A lap kapott egy fotót az Egyesült Államokból. Az ottani Lidl-ben az L-es méretű tojás tucatja 1,98 dollárba kerül, vagyis egy tojásért 16 és fél centet, jelenlegi árfolyamon számolva 68 forintot kell fizetni, míg nálunk darabjáért több mint kétszer annyit, 145 forintot. (A tojásra szerdán ársapkát is vetett ki a kormány, de attól csak 20-30 forintos ármérséklődést remélnek.)

Egy másik olvasójuk egy jóval furcsább esetre, a fél kilós durumtészta csodával határos drágulására hívta fel a figyelmet. Ez tavasszal 239 forintba került, most 999 forintba. A szlovák Tescóban ugyanez a tészta 0,99 euro.

A Magyar Hang megnézte, tényleg ez van: itt a link a magyar árról, itt pedig a nem is olyan távoli Szlovákiából.

Megkeresésükre a Tesco azt válaszolta: ,,a termékek árát több tényező befolyásolja, többek között pl. a disztribúciós költség, az árfolyam, a piac inflációs szintje, áfakulcsa, stb.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »