Íme a film, amiért a Continental makói gyára ,,riadót” fújt

Elérhetővé vált a Mérce oldalán a dokumentumfilm, aminek október 1-i vetítése előtt a makói Continental gyár elhatárolódott a radikális propagandának minősített filmtől.

A Contisok (Les Contis) című alkotás egy sikerrel végződő sztrájkot mutat be a franciaországi Clairoix-ban. A Mérce szervezésében 2022. október 1-én a film pár szereplője is ellátogatott a makói szakszervezet eseményére, ahol a vetítés után beszélgetésre is sor került. Ahogyan azonban arról november 2-án a helyi Makói Gumiipari Szakszervezet beszámolt, az esemény idejére több dolgozónak rendkívüli éjszakai műszakot rendeltek el, a gyár telephelye előtti kapunál pedig egy biztonsági szolgálat emberei őrködtek.

A dokumentumfilm a Mérce oldalán nézhető meg, magyar felirattal december 9-ig, ezen a linken.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink