Íme a film, amiért a Continental makói gyára ,,riadót” fújt

Elérhetővé vált a Mérce oldalán a dokumentumfilm, aminek október 1-i vetítése előtt a makói Continental gyár elhatárolódott a radikális propagandának minősített filmtől.

A Contisok (Les Contis) című alkotás egy sikerrel végződő sztrájkot mutat be a franciaországi Clairoix-ban. A Mérce szervezésében 2022. október 1-én a film pár szereplője is ellátogatott a makói szakszervezet eseményére, ahol a vetítés után beszélgetésre is sor került. Ahogyan azonban arról november 2-án a helyi Makói Gumiipari Szakszervezet beszámolt, az esemény idejére több dolgozónak rendkívüli éjszakai műszakot rendeltek el, a gyár telephelye előtti kapunál pedig egy biztonsági szolgálat emberei őrködtek.

A dokumentumfilm a Mérce oldalán nézhető meg, magyar felirattal december 9-ig, ezen a linken.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »