A nap témája: Ismét felmerült, hogy egy laborból szabadult el a koronavírus

27 ország tudósai alkotják azt a tudományos tanácsadó csoportot (SAGO), amely az új kórokozók eredetének vizsgálatára jött létre tavaly a WHO munkáját segítendő, írja az Index. Első eredményeiket most tették közzé. 

Vizsgálatuk célja az volt, hogy jobban megérthessék a folyamatokat, ezáltal pedig megakadályozzák egy újabb világjárvány kitörését. A szakemberekből, tudósokból álló csapat első lépésben nem végzett saját vizsgálatokat, csupán kielemzett minden eddig készült kutatást a koronavírus eredetéről.

Friss tanulmányuk egy hosszabb kutatás kezdete, de a vizsgálat irányait már jól mutatja.

Ezek között szerepel ugyanis a laborszökevény-elmélet is, mivel „kulcsfontosságú adatok hiányoznak” a járvány kitörésének eredetéről. 

Marietjie Venter, a SAGO vezetője újságírói kérdésre úgy fogalmazott, hogy továbbra is az állati eredet tűnik valószínűnek, de a denevérekben található koronavírusok és az emberről emberre terjedő változat között akkora az eltérés, hogy erre feltétlenül magyarázatot kell találni.

„Lehet, hogy arról a bizonyos vuhani piacról származtak a fertőzött denevérek, de akkor is kérdés marad, hogy oda vajon honnan kerültek”

– fogalmazott a kutató. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

7 éve hunyt el Juhász Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, szerkesztő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

A Pápay diákjai kapták a sütivásár megmaradt finomságait

Az adventi gyertyagyújtáson jótékonysági sütivásárt tartott az Angyalsóhaj Alapítvány. A vasárnapi akcióra összegyűlt süteményekből megmaradt, becsomagolt finomságokat a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola diákjai kapták meg – adta hírül a polgármester férjéhez köthető szervezet.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »

A nap témája: Januárban megszűnhet az üzemanyag-ársapka

2023. január elsejétől csak bizonyos feltételekkel tudjuk fenntartani a benzinárstopot, csak akkor maradhat az ársapka, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik – közölte a Miniszterelnökség az ATV megkeresésére.

Tovább olvasom »