A nap témája: Ismét felmerült, hogy egy laborból szabadult el a koronavírus

27 ország tudósai alkotják azt a tudományos tanácsadó csoportot (SAGO), amely az új kórokozók eredetének vizsgálatára jött létre tavaly a WHO munkáját segítendő, írja az Index. Első eredményeiket most tették közzé. 

Vizsgálatuk célja az volt, hogy jobban megérthessék a folyamatokat, ezáltal pedig megakadályozzák egy újabb világjárvány kitörését. A szakemberekből, tudósokból álló csapat első lépésben nem végzett saját vizsgálatokat, csupán kielemzett minden eddig készült kutatást a koronavírus eredetéről.

Friss tanulmányuk egy hosszabb kutatás kezdete, de a vizsgálat irányait már jól mutatja.

Ezek között szerepel ugyanis a laborszökevény-elmélet is, mivel „kulcsfontosságú adatok hiányoznak” a járvány kitörésének eredetéről. 

Marietjie Venter, a SAGO vezetője újságírói kérdésre úgy fogalmazott, hogy továbbra is az állati eredet tűnik valószínűnek, de a denevérekben található koronavírusok és az emberről emberre terjedő változat között akkora az eltérés, hogy erre feltétlenül magyarázatot kell találni.

„Lehet, hogy arról a bizonyos vuhani piacról származtak a fertőzött denevérek, de akkor is kérdés marad, hogy oda vajon honnan kerültek”

– fogalmazott a kutató. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Nincs bőrgyógyászat a makói szakrendelőben

Jelenleg Hódmezővásárhelyen van bőrgyógyászati szakrendelés – ismerte el a szerdai testületi ülésen Nagy Jenő, a Hódmezővásárhelyi – Makói Egészségügyi Ellátó Központ makói intézményének mb. telephelyi igazgató főorvosa.

Tovább olvasom »