A nap témája: Január 23-ától egyhetes sztrájkot hirdetett a PDSZ

Miután szombaton Budapesten ért véget a 180 kilométeres távot 6 nap alatt teljesítő tudásmenet, a Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt, a szervezők közölték, hogy folytatják a tiltakozásokat.

A demonstráció után a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közleményben jelezte, hogy rendkívüli kongresszusuk úgy döntött, folytatják a munkabeszüntetéseket és továbbra is érvényben tartják a gördülő sztrájk meghirdetését.

A 21-i központi középiskolai felvételi utáni hétfőtől,  január 23-tól hét napig tartó országos sztrájknapokat hirdetnek (tiszteletben tartva a szülők jogos elvárását, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt a felkészülésben). Ehhez minden intézmény, közösség saját megoldásokkal tud csatlakozni. A 23-i sztrájkot legkésőbb január 16-án 16 óráig be kell jelenteni.

Ez az akció azzal záródik, hogy január 31-re, az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulójára meghirdetjük a SZOLIDARITÁS NAPJÁT

– jelentette be a PDSZ Országos Választmánya hangsúlyozva, hogy csatlakozásra hívják a szakszervezeteket, civil szervezeket és az állampolgárokat.

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink