Feleakkora energiából lett világosabb Kiszomboron

Mint arról a Makói Csípősön beszámoltunk, ledes közvilágítást építenek ki a községben saját forrásból, ami 5 éven belül megtérül. A munka elkészült, erről az MVM Lumen Kft. adott ki tájékoztatást.

A szeptemberi testületi ülésen Szirbik Imre polgármester elmondta, a közvilágítás fejlesztésével 38 ezer kW energia spórolható meg, a legjobb ajánlatot az MVM Lumen Kft. adta 45 millió forinttal.

Ahogy más városokban lekapcsolják teljesen, nálunk visszaszabályzással működik majd éjszaka

– fejtette ki Szirbik ősszel, és tényleg így van.

A cég közlése szerint az új világítótestek autonóm fényáram-szabályozásra képesek, vagyis este 23 óra és hajnali 4 óra között, amikor a közterületeken a forgalom jelentősen lecsökken, 30%-kal alacsonyabb teljesítménnyel működnek. Az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. 2022 decemberében 431 LED-es világítótestet telepített Kiszomboron, így a település teljes közvilágítási rendszere megújult, a felhasznált energia mennyisége felére csökkent, miközben a közterületek megvilágítása jelentősen javult.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink