A nap témája: Jobb véleménnyel vannak az EU-ról a magyarok, mint a kormányról

A magyarok 77 százaléka szerint csak olyan tagállamok jussanak uniós támogatáshoz, amelyeknek a kormánya tiszteletben tartja a jogállamot és a demokratikus elveket – írja a Népszava az Eurobarométer legfrissebb felmérése alapján.

A járvány utáni helyreállításra és gazdaságélénkítésre szánt uniós pénzek a magyarok 64 százaléka szerint segíteni fogják a koronavírus-járvány által okozott gazdasági és szociális károk enyhítését.

Azonban mindössze 28 százalékuk bízik benne, hogy a kormány megfelelően fogja felhasználni az uniós támogatást, szemben az európaiak átlagosan 44 százalékával.

Az összes megkérdezett közül a legnagyobb arányban (39 százalék) a magyarok és a szlovének vélekedtek úgy, hogy ebben a tekintetben egyáltalán nem bíznak meg a kormányukban.

Az ország és az Európai Unió jelenlegi helyzetével kapcsolatban a magyarok 15 százaléka mondta, hogy a dolgok helyes irányba mennek Magyarországon, míg 64 százalékuk ezzel ellentétes véleményt hangoztatott. Az Európai Unióról már jóval kedvezőbb véleménnyel vannak: 28 százalék szerint jól alakulnak a dolgok, 32 százalékuk szerint nem jól, 35 százalékuk szerint pedig se jól, se rosszul.

Rákérdeztek még a felmérésben a koronavírus-járvány kezelésére is, ebben a tekintetben is az EU nyújtott jobb teljesítményt a magyar emberek szerint: 49 százalékuk helyeselte Brüsszel oltóanyag-stratégiáját, míg a magyar kormányét csak 40 százalékuk. 66 százalék pedig egyetértett azzal az állítással, hogy a magyar állami szervek nem működtek kellőképpen átlátható módon a vakcinákkal kapcsolatban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Elszállhatnak a temetkezési költségek is

Az utóbbi években stabilan, kiszámíthatóan emelkedtek a koporsós és hamvasztásos temetkezési alapszolgáltatások árai. Egészen mostanáig, ugyanis „a hazai temetkezési szolgáltatók bajba kerülhetnek a gazdasági környezet radikális romlása miatt, emiatt pedig komoly áremelések várhatóak a jövőben” – közölte a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Egyesületének elnöke, Palkovics Katalin az rtl.hu érdeklődésére.

Tovább olvasom »

A nap témája: Betilthatják a szabad orvosválasztást és korlátozhatják a betegek látogatását

Megszüntetnék a szabad orvosválasztást, korlátoznák a betegek látogatását, erősítené az állami irányítást – egyebek mellett ezt is tartalmazza a hamarosan az Orbán-kormány elé kerülő, a belügyi tárca által tervezett, az egészségügy átalakítást célzó, összességében több száz milliárd forintot érintő javaslatcsomag – írja a Népszava.

Tovább olvasom »