A nap témája: Jobbikos siker, jöhet az egynapos autópálya matrica

A Jobbik-Konzervatívok több éve kezdeményezte, hogy legyen egynapos autópálya-matrica is! Hiszen milyen alapon fizettetnek ki velünk 10 napot, ha csak egy alkalommal használjuk a pályát, és a többi időben nem is vesszük igénybe a szolgáltatást? – tette fel a kérdést oldalán Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője felidézte, többször kezdeményezte ezt sajtótájékoztatón, illetve a Parlament elé is benyújtotta ugyanezt. Most pedig egész Európában megvalósul, így hazánk sem lesz kivétel ez alól.

Így 2024-től, ha csak egyetlen napon visszük kirándulni a családot, vagy egészségügyi szolgáltatóhoz valamelyik rokont, nem fizettethetnek ki velünk 10 napot. Z. Kárpát szerint a mai viszonyok között az egynapos matrica összege nem lenne ildomos, ha meghaladná a 2000 forintot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »