Rendetlenség, békétlenség és hanyatlás jött el Csanádpalotán a tavalyi időközi választással

Több mint egy éve annak, hogy Perneki László újból polgármester lett Csanádpalotán. A településen mindenki emlékszik az ő és társai által hangoztatott szlogenre: „Rend, béke, fejlődés”. Ma már a helyiek kicsit másképpen fogalmaznak: „Rendetlenség, békétlenség és hanyatlás”.

A városban sokszor ellepi a gaz a közterületeket, amelyeket egy-egy facebook bejegyzés, vagy hangosabb lakossági bejelentés hatására nagy sebbel-lobbal, nagyon trehány módon igyekeznek eltüntetni. Sokszor a város egyik legszebb parkja, a Kelemen László Emlékpark is elhanyagolt, de ha mégis vágják a füvet, akkor gyakran az újszülöttek számára ültetett babafák bánják.

A város fő csapadékelvezető árkaiban gyakran embermagasságú a gyomnövény. Nyilvánvaló, ha betonalapú gödörről beszélünk és kikel belőle a gyomnövény, akkor az azt jelenti, hogy régen volt takarítva.

Tönkrevágták a jól működő helyi szociális intézményt, inkább beintegrálódtak egy néhány száz fős település hasonló intézményébe. Az idősek ellátása csapnivaló, hiszen nincs elég ember, a rászorulókhoz nem jutnak ki, nem segítenek a bevásárlásban, mert nincs rá kapacitás,

pedig a nyári kánikulában még inkább szükség lenne a szépkorúak támogatására.

Nincsenek programok és kirándulások az idősek klubjában, pedig az intézmény erre is hivatott lenne. A városvezetés uralkodásának kezdete óta bosszúból, sokaknak távoznia kellett

– családok, karrierek sínylik meg ezt a korszakot, csanádpalotaiak, akiknek a megélhetését jelentette a munkahely és megfelelően végezték a dolgukat.

Előfordult, hogy az új szociális intézmény „véletlenül” csak egy embert nem vett át, vagy az előző városvezetés idején is a hivatalban dolgozó munkatársak, akik természetesen Perneki Lászlóékkal is együttműködtek, de mégis menniük kellett és azóta is kritizálják, sőt vádolják olyanok őket, akiknek fogalmuk sincs a szakmáról.

A városszépítők sem olyan aktívak már, mint a választás előtt, pedig azt hangoztatták, hogy az nem politikai célzatú megmozdulás volt.

Lassan nincs olyan vállalkozó, akit nem idéztettek be a NAV-hoz, mivel azt gondolják, hogy az előző polgármester cinkosai voltak.

Folyamatos tájékoztatást ígértek, volt is egy utcafórum, amin kis túlzással csak a szószólók jelentek meg, de még aznap – nyilván véletlen egybeesés – megjelent egy újabb Csanádpalotai Tükör, amelyben újra az előző városvezetést ócsárolják. Az írás tele van olyan információkkal, amelyek csak a hivatalból származhatnak és persze elég messze állnak az igazságtól.

Magánembereket rágalmaznak, akik természetesen feljelentést tettek a rendőrségen, hiszen a rágalmazás bűncselekmény

– egészen elképesztő, hogy a szórólap készítői azt képzelik, hogy az emberek nem tudják egy ilyen kis településen, hogy kitől származik.

El kellett telnie egy évnek és jönni kellett egy új vezetőnek az óvodába, hogy a gyerekek használhassák a részben pályázati forrásból, részben önerőből elkészült, még az előző városvezetés által megvalósított ovi-sport pályát.

Az orvosi rendelőben mennyezetig ér a penész a folyamatos beázásoktól. Nagy hír volt a sajtóban, hogy „visszavették” a szolgabíró épületet egy civil szervezettől, akinek szívességi használatba adta az önkormányzat az ingatlant.

Leírták, hogy még a rezsit sem fizette az egyesület, de mivel se villany, se gáz, se víz nem fogy, biztosan sok lehet a készenléti díj.

Információink szerint a régi mozi épületében működő civil szervezet esetében is ugyanez a helyzet, de az úgy látszik, hogy nem gond. A szívességi használat egyébként nem jelent tulajdonosváltást, az önkormányzaté az egykor valóban szebb napokat látott épület. Volt felajánlás a tető ingyenes kijavítására, de az sem kellett Pernekiéknek. A jelenlegi polgármester nem tudja, hogy mi a különbség a használatba adás és a vagyon átadása között?

A művelődési ház felújítása is rejtélyes. Debreczeni Istvánék főzőkonyhát és szabadidős teret szerettek volna kialakítani a rendelkezésre álló pénzből, ami Pernekiéknek nem tetszett. Súlyos pénzekből újraterveztették, a funkciója ismeretlen, de az biztos, hogy még kell 52 millió forint plusz forrás, ami még mindig nem érkezett meg.

2022. május 8-án közel ezer választópolgár tette le a voksát a jelenlegi polgármester és képviselő-testülete mellett olyan ígéretek miatt, amik nem valósultak meg. 2024-ben újra dönt a település a jövőjéről.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Magyar-francia kiállítás nyílik Szegeden

2023. szeptember 23-án 18 órakor egy francia-magyar együttműködés alkalmából Fodor Barbarának, Peták Máriának és Molnár Sándornak nyílik közös kiállítása egy ismert francia alkotóval, Yvan Le Soudier-rel a Tiszatáj Szalonban.

Tovább »

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább olvasom »