A nap témája: Jövő héten feltételesen szabadlábra bocsáthatják a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját

Jövő héten összeül az illetékes törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja, hogy meghallgassák a bicskei gyermekotthon igazgatójaként elkövetett pedofil bűncselekmények miatt börtönbüntetését töltő Vásárhelyi Jánost a feltételes szabadlábra bocsátása ügyében – számolt be a Válasz Online. A cikk szerint, ha olyan döntés születik, feltételesen akár szabadlábra is helyezhetik jó magaviselete miatt.

Így 2 évvel és 3 hónappal korábban szabadulhat a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója. A Székesfehérvári Törvényszék 9 év 6 hónap fegyházra ítélte Vásárhelyi Jánost, aki így legkorábban ennek kétharmadának letöltése után, azaz 6 év 2 hónap után szabadulhat.

A portál úgy számolt, hogy a Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon korábbi igazgatója eddig nagyjából 7 évet és 3 hónapot töltött le a büntetéséből, tehát a jövő heti meghallgatáson arról fognak dönteni, hogy le kell-e ülnie az eredeti ítélet szerint még hátralévő 2 év 3 hónapot.

Vásárhelyi János ellen már 2011-ben fegyelmi eljárást kezdeményeztek több bejelentő és gyerekek vallomásai alapján. Ebből később rendőrségi nyomozás lett, ami miatt a Csókay László, a fenntartó főváros fővárosi önkormányzat gyermekvédelmi osztályának vezetője megszüntette a fegyelmi eljárást. A rendőrségi nyomozás „nem talált bűncselekmény megvalósulására utaló bizonyítékot”, így Vásárhelyit visszahelyezték a pozíciójába.

2016-ban újból felmerült a gyanú Vásárhelyi János pedofil üzelmeivel kapcsolatban, ezért a nyomozást újraindították.

A két rendőrségi vizsgálat között V. János továbbra is a gyerekek közelében maradhatott, sőt Tarlóséktól Bárczy István díjat, Balog Zoltán fideszes püspök javaslatára pedig a Magyar Bronz Érdemkeresztet is megkapta.

Vásárhelyit 2019-ben folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték azzal a feltétellel, hogy a büntetés kétharmadának letöltését követően feltételesen szabadságra. 2021-ben egy második ítélet is született ellene kényszerítés hatósági eljárásban bűntett miatt. 2 év 3 hónap börtönbüntetést kapott, mert helyettesével, a Novák Katalintól később köztársasági elnöki kegyelemben részesített K. Endrével igyekezett eltussolni a szexuális bűnelkövetést. K. Endre zsarolással vett rá a pedofil egyik áldozatát, hogy vonja vissza korábbi vallomását.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink