A nap témája: Júliusban dönt a kormány az augusztus 20-i tűzijátékról, ha megtartják, minden korábbinál nagyobb lesz

A kormány alapos mérlegelést követően júliusban fogja eldönteni, hogy megtarthatók-e az augusztus 20-ai rendezvények – közölte Dömötör Csaba államtitkár Sebián-Petrovszki László DK-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

Az államtitkár azt írta, amennyiben a járványhelyzet megengedi, a kormány a tervek szerint egy többnapos, a főváros több pontján zajló Szent István-napi programsorozattal kíván tisztelegni az államalapítás előtt.

„Ennek részeként Európa legnagyobb fény- és tűzijátékával készülünk, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható.”

Az idei eseménysorozat kiemelt célja továbbá az is, hogy fellendítse a járvány által leginkább sújtott belföldi turizmust – árulta el Dömötör Csaba, hogy milyen előnyökkel számolnak még a rendezvénnyel kapcsolatban.

Az azonban továbbra is kérdéses, hogyan lenne garantálható egy akár több százezer embert megmozgató program biztonságos megszervezése a koronavírus-járvány enyhébb, de továbbra is fennálló időszaka alatt.

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Soltész Rezső, magyar énekes, dalszerző, szövegíró, lapkiadó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink