Mártélyon az egyházhoz mentenék az iskolát, próbálják feltölteni a létszámot

A Varga Tamás Általános Iskola mártélyi tagintézményének bezárása már az előző polgármester idején is felmerült az alacsony létszám miatt, de ez a Fidesz-barát promenád.hu-t nem érdekli, szerintük az ősszel megválasztott Dr. Putz Anita tehet erről is. A polgármester egyébként bízik benne, ha a szülők megtisztelik bizalmukkal az intézményt és eléri a gyermeklétszám a szükséges szintet, akkor a Szeged-Csanád Egyházmegye átveszi a következő tanévtől.

,,Putz Anita vagdalkozik és ítélkezik, felelősöket keres, pedig csak az lenne a dolga, amit a mártélyiak rábíztak: hogy a település polgármestere legyen”írja a fideszes promenad.hu névtelen szerzője. Nem először fordul elő, hogy támadják Mártély polgármesterét: májusban arról írtak, hogy a település a csőd felé halad, elbuktak két pályázatot is, pedig még el sem bírálták azokat. Most az iskola bezárását akarják ráfogni a független polgármesterre.

Ezzel kapcsolatban közösségi oldalán adott tájékoztatást Dr. Putz Anita.

Azt írta:

A szülők Hódmezővásárhelyre járnak dolgozni és evidens, hogy hozzák-viszik magukkal a gyermekeket a jobb lehetőségek reményében. Megpróbáltuk egyházi kezelésbe átadni az iskolát, ennek kapcsán előrehaladott tárgyalásokat folytattunk a Püspök úrral, amely a megegyezésig is eljutott egy feltétellel.

 

Amennyiben a mártélyi szülők megtisztelik bizalmukkal az egyházi fenntartású intézményt, gyakorlatban eléri a gyermeklétszám a szükséges szintet, akkor az Egyházmegye átveszi es működteti nagyságrendekkel magasabb színvonalon az intézményt a következő tanévtől. Nem késtünk le semmiféle határidőt, az iskola átadása, átszervezése nem minisztériumi határidőkhöz kapcsolódik.

Hozzátette: egyeztetnek az érintett családokkal és megpróbálják feltölteni a létszámot. Ingyen telket osztanak gyermekes pároknak, de a pályázók körét is kibővítették.

A polgármester bemutatta Dr. Kiss-Rigó László püspök levelét is a szándéknyilatkozatról.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink