Mártélyon az egyházhoz mentenék az iskolát, próbálják feltölteni a létszámot

A Varga Tamás Általános Iskola mártélyi tagintézményének bezárása már az előző polgármester idején is felmerült az alacsony létszám miatt, de ez a Fidesz-barát promenád.hu-t nem érdekli, szerintük az ősszel megválasztott Dr. Putz Anita tehet erről is. A polgármester egyébként bízik benne, ha a szülők megtisztelik bizalmukkal az intézményt és eléri a gyermeklétszám a szükséges szintet, akkor a Szeged-Csanád Egyházmegye átveszi a következő tanévtől.

,,Putz Anita vagdalkozik és ítélkezik, felelősöket keres, pedig csak az lenne a dolga, amit a mártélyiak rábíztak: hogy a település polgármestere legyen”írja a fideszes promenad.hu névtelen szerzője. Nem először fordul elő, hogy támadják Mártély polgármesterét: májusban arról írtak, hogy a település a csőd felé halad, elbuktak két pályázatot is, pedig még el sem bírálták azokat. Most az iskola bezárását akarják ráfogni a független polgármesterre.

Ezzel kapcsolatban közösségi oldalán adott tájékoztatást Dr. Putz Anita.

Azt írta:

A szülők Hódmezővásárhelyre járnak dolgozni és evidens, hogy hozzák-viszik magukkal a gyermekeket a jobb lehetőségek reményében. Megpróbáltuk egyházi kezelésbe átadni az iskolát, ennek kapcsán előrehaladott tárgyalásokat folytattunk a Püspök úrral, amely a megegyezésig is eljutott egy feltétellel.

 

Amennyiben a mártélyi szülők megtisztelik bizalmukkal az egyházi fenntartású intézményt, gyakorlatban eléri a gyermeklétszám a szükséges szintet, akkor az Egyházmegye átveszi es működteti nagyságrendekkel magasabb színvonalon az intézményt a következő tanévtől. Nem késtünk le semmiféle határidőt, az iskola átadása, átszervezése nem minisztériumi határidőkhöz kapcsolódik.

Hozzátette: egyeztetnek az érintett családokkal és megpróbálják feltölteni a létszámot. Ingyen telket osztanak gyermekes pároknak, de a pályázók körét is kibővítették.

A polgármester bemutatta Dr. Kiss-Rigó László püspök levelét is a szándéknyilatkozatról.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink