A nap témája: Kaptunk még 270 milliárd forintnyi uniós támogatást, de ezt is zárolták

A tagállamok tanácsa február 21-én megszavazott egy olyan jogszabályt, ami további 20 milliárd euróval egészíti ki a helyreállítási alapokat – írja a hvg.hu.

A támogatás célja ,,az EU stratégiai autonómiájának megerősítése energiaellátásának diverzifikálásával és az orosz fosszilis tüzelőanyag-importtól való függésének megszüntetésével”.

Az ún. RePowerEU-forrásból Magyarország 700 millió euróra, átszámítva több mint 267 milliárd forintra jogosult, a teljes alap 3,51 százalékára. Ezzel a tagállamok közül mi kapnánk a nyolcadik legnagyobb támogatást. Viszont ahogyan a helyreállítási alap 5,8 milliárd eurója, úgy ezeket a pénzeket is befagyasztják addig, míg Magyarország eleget nem tesz a korrupcióellenes keret megerősítésével és az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállításával kapcsolatos elvárásoknak.

Így tehát a zárolt összegek mértéke nagyjából 6,5 milliárd euróra nőtt.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

123 éve született Németh László (teljes nevén: Németh László Károly) Kossuth-díjas magyar író, esszéista, drámaíró, műfordító, 1998-tól a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink