A nap témája: Kaptunk még 270 milliárd forintnyi uniós támogatást, de ezt is zárolták

A tagállamok tanácsa február 21-én megszavazott egy olyan jogszabályt, ami további 20 milliárd euróval egészíti ki a helyreállítási alapokat – írja a hvg.hu.

A támogatás célja ,,az EU stratégiai autonómiájának megerősítése energiaellátásának diverzifikálásával és az orosz fosszilis tüzelőanyag-importtól való függésének megszüntetésével”.

Az ún. RePowerEU-forrásból Magyarország 700 millió euróra, átszámítva több mint 267 milliárd forintra jogosult, a teljes alap 3,51 százalékára. Ezzel a tagállamok közül mi kapnánk a nyolcadik legnagyobb támogatást. Viszont ahogyan a helyreállítási alap 5,8 milliárd eurója, úgy ezeket a pénzeket is befagyasztják addig, míg Magyarország eleget nem tesz a korrupcióellenes keret megerősítésével és az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállításával kapcsolatos elvárásoknak.

Így tehát a zárolt összegek mértéke nagyjából 6,5 milliárd euróra nőtt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Zajlik a makói szakrendelő felújítása

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »