A nap témája: Kásler Miklóst beáldozhatja a járvány után a kormány

444.hu fideszes belső információk alapján közölt cikket a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásairól és a kormányban dúló időnkénti fejetlenségről. A lap szerint a járvány ideje alatt nem éppen “jól muzsikáló” Kásler Miklóstól megválhat a pandémia után a miniszterelnök. 

A lap szerint a Századvég a járványhelyzetre való tekintettel a korábbiaknál is több nem nyilvános felmérést készít a kormány számára. A közvélemény-kutató cég, ha kell naponta többször is “rákérdez” külön Budapestre és vidékre, 500 vagy 1000 fős mintákon. Ez, bár korábban is így ment, de a járvány megérkezése után már napi sűrűségűvé vált.

A kormány részéről elsősorban arra kíváncsiak, miként ítélik meg az emberek az intézkedéseiket, mennyire gondolják fenyegetőnek a járványt, és mitől tartanak leginkább a veszélyhelyzet ideje alatt.

Az eredményeket napi rendszerességgel, az operatív törzs ülése után kapja kézhez a miniszterelnök.

A válaszok terén rendkívül megosztott a lakosság, ezért tűnik úgy gyakran, hogy sokszor önmagának is ellentmond néhány nap különbséggel a kormányzat. A 444.hu egy példát is említ: a “kijárási korlátozás” bevezetésére ezért nem országosan került sor, ugyanis a megosztottság miatt, a szigorú betartatást Orbán Viktor az önkormányzatokra tolta át, a kormányzati intézkedés pedig csupán ajánlás jellegű volt.

A pártok támogatottságát is mérik a Századvégnél, amely szerint – s különösen a kormány legnagyobb aggodalmára – jelenleg stagnál a Fidesz-KDNP szavazóinak aránya. Ez azért is jelenthet gondot, mert a kormány azzal számol, hogy a járvány utáni válság miatt rengeteg ember elfordulhat a kormánytól.

A kormány másik intézeténél, a Nézőpont által nyilvánosságra hozott adatok szerint nőtt a kormány támogatottsága, de a 444 szerint a kormányfői stáb által leginkább megbízhatóként kezelt nem nyilvános századvéges számok szerint hiába elégedett a többség a járványügyi intézkedésekkel, a kormány népszerűsége nem változott.

Az egyik út ezért a Fidesz részéről az lehet, hogy újra előveszik Soros Györgyöt, az Európai Uniót és az ellenzéket, ezzel legalább részben el tudnák venni a figyelmet a hibás és kapkodó intézkedésekről, főleg az egészségügyről és a gazdasági mentőcsomag elégtelenségéről.

A rengeteg problémát okozó kórház kiürítések is gyakran szóba kerülnek. Ennek elsődlegesen az lehet az oka, hogy a tömeges tesztelés hiányában, a fertőzöttekkel kapcsolatba került személyek izolálása is lehetetlenné vált, így hetek óta nem követhető, pontosan merre terjed a vírus, hol és mikor robbanhat be a járvány. Az ágyfelszabadítási rendet kritizáló kórházigazgatók menesztése után Orbán Viktor sem volt boldog, állítólag úgy értékelte, Kásler Miklós cselekedetét, hogy

“az egészségügyi védekezés éléről eltessékelt humánminiszter önjáróvá vált.”

A jelenlegi helyzetben azonban fel sem merülhet a menesztése, ugyanis az gyengeségre vallana mindenképpen a kormány részéről.

(Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »