Hódmezővásárhelyi járdaprogram: az önkormányzat adja az anyagot, a tulajdonos megépíti a háza előtt

Már tavaly is nagy sikernek övendett az a pályázat, amelyben az önkormányzat építőanyagot adott a lakosoknak járdaépítésre ingyen, amennyiben vállalják, hogy házaik előtt megújítják a járdát. Ez folytatódik idén is a városban.

Az Önkormányzat az utcai járdák újjáépítéséhez építőanyagot (homok, homokoskavics és cement) biztosít, amennyiben az ingatlantulajdonos vállalja, hogy saját ingatlana előtt a meglévő járdát felbontja, a törmeléket elszállítja és az új járdát megépíti. A pályázók közül előnyben részesülnek azok, akik egy-egy utcában összefogva nagyobb járdaszakasz megépítését vállalják együttesen, azonos időben.

A pályázati adatlap ide kattintva érhető el. Ennek beadási határideje 2020. május 30., a járdának november 15-ig kell elkészülnie.

Pályázni kizárólag járdára lehet, kapubejáró építéséhez építőanyagot nem tudnak biztosítani. A pályázatok érkezési sorrendben bírálják el.

Tavaly több mint 200 ingatlan előtt újult meg a járda összesen 3,5 kilométer hosszúságban. A városvezetés 40 millió forintot szánt erre a célra. 2019-ben 600 köbméter homokot, 600 köbméter kavicsot, 1200 mázsa cementet és 25.320 darab térkövet adtak a lakóknak.

(Fotó: hodmezovasarhely.hu/2019)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Bővített ügyfélfogadás a NAV makói irodájában is

A személyijövedelemadó-bevallás határidejére tekintettel a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága hódmezővásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi ügyfélszolgálatának nyitvatartása 2022. május 2-től május 20-ig a következők szerint módosul:

Tovább olvasom »