A nap témája: Káslert kérdezik hogy megtudják, milyen alapon nevezik törvénytelennek a tanársztrájkot

Ander Balázs, az Egységben Magyarországért Somogy megyei jelöltje írásbeli kérdéssel fordult Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez azzal kapcsolatban, hogy

miért tartotta fontosnak az EMMI az MTI-hez eljuttatott közlemény formájában kijelenteni, hogy törvénytelen a pedagógusok sztrájkja, mikor nagyon jól tudja (?) Miniszter Úr is, hogy ebben a kérdésben nem a kormányzati vízfej, hanem a reményeink szerint független magyar bíróság illetékes dönteni?

Az ügy előzménye, hogy a minisztréium múlt hét szombaton küldött közleményt a Magyar Távirati Irodának a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kétórás munkabeszüntetésével kapcsolatban. A nyolc soros tájékoztatóban azt írták, hogy ,,a bíróság első fokú határozata megszületett ugyan január 28-án, de a döntés nem jogerős, így törvénytelen a hétfői pedagógussztrájk”. Indoklásukban kifejtették, hogy a Sztrájktv. 4. § (3) bekezdése alapján sztrájk csak akkor tartható, ha a bíróság jogerős döntést hozott róla. Szerintük ez a helyzet azonban nem állt fenn a hétfői napon.

A jobbikos politikus ellentmondásosnak tartja az EMMI kijelentését, mivel szerinte a bírósági végzés alapján jogszerű volt a sztrájk.

Egy jó pedagógus valóban nem pusztán tanár, hanem példakép is, aki megmutatja gyermekeinknek, hogyan kell kiállniuk önmagukért, küzdeni másokért. Egy jó miniszter, illetve az általa irányított minisztérium pedig – különösen ha a vezetője és államtitkára a kereszténységével hivalkodik, mások hitét pedig rendre megkérdőjelezi – nem árkot ás, nem indulatokat szít, de különösen nem megfélemlít, hanem hidat épít, megbékélésre és kompromisszumra törekszik

– emlékeztette Káslert Ander Balázs a benyújtott kérdésével.

Ha a szakszervezetek nem tudnak a kormánnyal megállapodni a következő hetekben, akkor március 16-án egész napos munkabeszüntetést tartanak. Többek között valódi béremelést, a munkaterhek csökkentését és a kötelező oltás visszavonását követelik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Megrongálták a földeáki konyha kerítését

Keressük azt – az egyelőre ismeretlen, – a személyt/személyeket, akik a hétvégén a Napközi konyha épületénél a Gagarin utca felől a 3D kerítéselemet megrongálta – írja felhívásában Hajnal Gábor polgármester.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink